Alcaldes del Ripollès denuncien la «deixadesa» i falta de manteniment a l'R3 després del descarrilament

El Consell Comarcal lamenta que ni Foment ni Adif els hagin comunicat quan es podrà resoldre la incidència ni quines han estat les causes de l'incident

Representants locals del Ripollès a l'estació de trens de Ribes de Freser aquest matí
Representants locals del Ripollès a l'estació de trens de Ribes de Freser aquest matí | ACN
Osona.com
10 de juliol del 2019
Indignació a la comarca del Ripollès després que aquest dimarts al vespre descarrilés un tren de la línia R3 de Rodalies dins un túnel de Toses sense causar ferits.

Alcaldes de la zona i el Consell Comarcal del Ripollès han denunciat aquest matí que l'incident evidencia un cop més la "deixadesa" i la falta de manteniment de l'Estat en una línia que per a la comarca és "prioritària" i estratègica.

El vicepresident en funcions de l'ens comarcal, Josep Coma, ha lamentat que ni el Ministeri de Foment ni Adif hagin comunicat encara al territori les possibles causes i quan es preveu que es pugui resoldre la incidència. Coma ha afegit que "si són incapaços de la gestió i manteniment de les vies i de comunicar el que ha passat, que facin el traspàs del finançament i de les infraestructures a la Generalitat i a Ferrocarrils de la Generalitat".

En el tren, que ha descarrilat aquesta passada nit al túnel de Toses, hi viatjaven 38 persones comptant-hi el conductor. Dos dels passatgers han hagut de ser atesos per crisi d'ansietat, segons ha informat Protecció Civil, i la resta de passatgers han resultat il·lesos.

La circulació de trens resta tallada entre Puigcerdà i Ribes de Freser, i tècnics de Renfe treballen des d'aquest dimecres a primera hora per encarrilar el tren accidentat i poder-lo retirar durant la jornada. Hi ha un únic eix descarrilat.

Adif haurà d'avaluar després els danys causats en la infraestructura abans de decidir quan es pot restablir el servei ferroviari, i mentrestant hi ha un servei alternatiu per carretera entre Ribers de Freser i Puigcerdà.
 

Tècnics de Renfe, treballant per encarrilar el tren Foto: ACN