Quaranta curtmetratges al Manlleu Film Festival

El festival, que se celebra de l'11 al 14 de juliol, projectarà els films a l'exterior del Museu del Ter i estrena el Teatre Centre

Durant la presentació de la 17a edició del Manlleu Film Festival.
Durant la presentació de la 17a edició del Manlleu Film Festival. | Carles Fiter
10 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:42h
Manlleu ja ho té tot a punt per acollir la projecció de 40 curtmetratges. En la 17a edició el Manlleu Film Festival repeteix espai i dates per segona vegada i des de l'organització es fa una bona valoració del canvi. El director del certamen Èric Motjer explica que enguany hi ha hagut un augment notable de les inscripcions respecte de l'any passat.

S'han rebut més de 1.300 curts de més de 21 països diferents, cosa que dona un "cert prestigi internacional" al certamen. La majoria de pel·lícules provenen d'Europa, nord-Amèrica i Sud-amèrica. "Hi ha un augment de més de 500 pel·lícules respecte al 2018", afegeix el director, mentre que remarca que no ha estat l'any que n'hi ha hagut més, però abans no hi havia una taxa d'inscripció (que està finançada al 80%).

Per la seva banda, la regidora de Cultura Eva Font destaca que és un certamen consolidat a Catalunya i amb "un bon prestigi internacional". En aquest sentit, destacava la incorporació d'un nou espai: el Teatre Centre.

Es recupera la categoria Osona

Amb el nou espai del Teatre Centre, enguany com a novetat també es recupera la categoria Osona. S'hi poden veure vuit curtmetratges produïts a la comarca. Les projeccions de la secció Internacional són dijous; la categoria d'Osona, divendres; i les de secció Nacional, dissabte.

Cal destacar la paritat entre els films seleccionats. A Internacional (23 seleccionats) 11 han estat dirigits per dones i 12 per homes; i quant a la categoria Nacional (9 seleccionats), 4 han estat dirigits per dones i 5 per homes. Una paritat que, segons el director, va sortir de "forma natural".

El jurat del festival està format per Laia Aubia (Directora de l'Acadèmia de Cinema Català), Carlos Ríos (Director del D'A Film Festival) i Gerard Casau (Crític cinematogràfic).

Entre dos aguas d'Isaki Lacuesta serà la pel·lícula de cloenda del festival que es projectarà diumenge també al Teatre Centre amb la presència del director.

Potenciar més el festival a Catalunya

A més de la projecció internacional, des de l'organització es vol potenciar el festival a Catalunya. Aquesta tendència normalment és a la inversa, primer hi ha una projecció al país d'origen i després en l'àmbit internacional. "A Manlleu és al revés", deia el director, destacant que "en tot cas, és positiu que sigui així".
 

Consulta tota la programació

Arxivat a