Albert Vidal convertirà el pàrquing de l'Atlàntida en un escenari amb l'estrena d'«Inferno»

L'equipament presenta una nova programació marcada pel desè aniversari amb espectacles com "Bliss" de Jordi Pota o el cicle de Grans Concerts

Presentació de la 10a temporada de l'Atlàntida
Presentació de la 10a temporada de l'Atlàntida | Adrià costa
09 de juliol del 2019
Actualitzat a les 15:41h
Albert Vidal estrenarà l'espectacle Inferno en la nova temporada de l'Atlàntida de Vic. L'artista, molt vinculat amb Osona, presentarà l'obra a la planta -2 del pàrquing de l'equipament. Tal com ha explicat, Marta Crespi, de l'àrea de programació de l'Atlàntida, en la presentació de la desena temporada, es tracta d'una performance "tel·lúrica" inspirada en La Divina Comèdia de Dante Alighieri en el moment en què l'home passa a l'infern. Vidal interpretarà tres cants en toscà del segle XII. "Serà una nova genialitat de Vidal", ha afegit. Es podrà veure el 18 d'octubre.

Aquesta és una de les obres més destacades de la desena programació de l'Atlàntida, que va de l'octubre de 2019 al gener de 2020. De fet, tal com ha explicat la regidora de Cultura de Vic, Susagna Roura, "la programació de la 10a temporada de l'Atlàntida serà al voltant de la celebració del 10è aniversari".

Tot i això, Montse Catllà, directora general de la Fundació l’Atlàntida, ha afegit que "la celebració s'intensificarà en el segon semestre i es focalitzarà a la setmana del 23 al 26 d'abril del 2020, quan es va posar en marxa l'equipament". "Aquest esperit de commemoració serà present", ha dit Catllà, remarcant que la imatge que presideix la nova temporada és un número 10 fusionat "per la idea de comunitat" i en què l'arquitectura de l'Atlàntida "pren molt de relleu".

Més de mig milió d'espectadors i més de mil espectacles

Roura ha destacat que durant aquests 10 anys, l'Atlàntida s'ha posicionat "com un dels teatres més importants del país" i que ha tingut més de mig milió d'espectadors i ha acollit més de mil espectacles o activitats. "S'han programat diverses disciplines com música, dansa, poesia, circ... i s'ha singularitzat en programes de música clàssica, com el cicle Grans Concerts", ha afegit.
 
També ha destacat que des de la Fundació Atlàntida es porten a terme projectes relacionats amb l'educació i se n'estrenaran de lligats amb la salut. Per exemple, es farà una actuació a l'Hospital de Vic. "Aprofitarem l'esdeveniment dels 10 anys per intentar anar obrint encara més i consolidant els pilars de cultura-educació i cultura-salut", ha conclòs.

Grans Concerts

Catllà també ha destacat la consolidació del cicle Grans Concerts, que portarà a Vic prestigiosos intèrprets de clàssica internacionals. "No s'ha de confondre amb músics d'origen estranger, sinó de músics d'arreu i de casa que s'han posicionat en els circuits internacionals", ha dit.
 

Presentació de la programació de la 10a temporada de l'Atlàntida Foto: Adrià Costa


Es tracta del violoncel·lista francès Jean-Guihen Queyras i el pianista Alexandre Tharaud -que tocaran un repertori exclusiu pensat pel concert de l’Atlàntida-, Kathia Buniatishvil o el contratenor Xavier Sabata, que presentarà el seu darrer disc en exclusiva a tot l’Estat.

Propostes de qualitat i singulars

Catllà ha destacat que la programació està consolidada amb la qualitat i la singularitat com a pal de paller per tal d'oferir "un ampli ventall de disciplines artístiques en formats, registres i localitzacions diverses".

Per la seva banda, Crespi ha explicat que s'hi podran veure espectacles de gran format com Hits d'El Tricicle, Jerusalem, La reina de la bellesa de Leenane, Casa de nines, 20 anys després, L'habitació del costat i La tendresa.

Pel que fa als projectes alternatius i de petit format, que formen part del cicle Escenaris, destaca Aula-Brecht, A Vore, Cap girell, i les estrenes d'Inferno d'Albert Vidal i Bliss del tonenc Jordi Pota.

També en clau osonenca, l'espectacle benèfic d'enguany serà d'Osonament. La representació Jo bé, i tu?  és el resultat de vuit mesos de creació col·lectiva dels usuaris d'Osonament sota la direcció artística d'Arnau Tordera, d'Obeses. S'hi podrà veure diverses disciplines i molts artistes convidats.

Quant a propostes musicals, els Pets presentaran Som i Pau Riba Dioptria50 portaran música moderna a l'Atlàntida, mentre que també n'hi haurà de clàssica en el concert de Nadal amb la Coral Canigó o el concert de Cap d'Any amb l'Orquestra Simfònica del Vallès.

També hi ha opcions per als més petits amb els espectacles familiars de Bitxos Raros de Nuri Total, La història d'un mitjó, El Pot Petit, El món de cartró o Laica.

Consulta tota la programació

Arxivat a