Pere Casacuberta plega tres setmanes després de desallotjar Joan Roca de l'Ajuntament de Gurb

El cap de llista dels independents, que formaran govern amb ERC, al·lega falta d'entesa amb els republicans

Ajuntament de Gurb
Ajuntament de Gurb | Josep M. Montaner
08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 15:53h
Units per Gurb (ERC) i Independents per Gurb (IpG) governaran junts. Després de diverses trobades els dos partits formaran govern, però sense Pere Casacuberta, cap dels independents, que deixa l'acta de regidor tres setmanes després de prendre possessió. Casacuberta va ser clau per fer fora Joan Roca (JxCat) de l'alcaldia. Amb els dos vots dels independents van fer alcalde a Pep Casassas d'ERC.

En declaracions a Osona.com, Casacuberta explica que després de les reunions amb ERC "vaig veure que no ens enteníem gaire i que no tenien ganes que entrés a l'Ajuntament". Amb les "poques ganes" dels republicans, el regidor remarca que prefereix deixar l'acta, ja que no treballaria bé. A això, s'hi suma la incompatibilitat amb la feina, ja que és empleat a l'àrea de manteniment i no podria fer ambdues coses.

"És la decisió més encertada"

Per la seva banda, l'alcalde republicà Pep Casassas reconeix que "tant a nivell personal [de Casacuberta] com per al funcionament de l'ajuntament és la decisió més encertada", però en cap cas és el que volien al grup, com al·lega Casacuberta.

En aquest sentit, explica que era una "situació complexa" perquè Casacuberta podia assumir el càrrec però havia de deixar la feina a l'Ajuntament, tal com obliga la llei i normalment els regidors a Gurb tenen una dedicació parcial. "Estava previst que tingués una regidoria", explica l'alcalde de Gurb, mentre remarca que si hagués volgut dedicació completa "no era un escull insalvable".

Inicialment, independents i republicans van fer un pacte per la investidura per fer alcalde Casassas. Un acord que va desallotjar Roca després de 16 anys. A les eleccions municipals, JxCat va obtenir 5 regidors; ERC, 4 regidors; i Independents, 2. Casassas tenia les portes obertes als dos grups per formar govern, però finalment serà amb els Independents per Gurb, sense Casacuberta.

D'altra banda, Casacuberta critica les paraules de Joan Roca, alcalde sortint de JxCat, a El 9 Nou per considerar el "pacte opac". "Vaig donar l'alcaldia a Casassas sense res a canvi", afegeix. Tot i això, marxa satisfet per haver fet el canvi a Gurb. "Vaig fer un partit per fer un canvi, l'he fet i el tornaria a fer", conclou.

Les responsabilitats dels regidors

Aquest dilluns s'aprova el cartipàs de l'Ajuntament de Gurb. Casassas assumeix Hisenda, Habitatge, Pagesia i Participació, que pengen d'Alcaldia. Pere Miralpeix és el responsable de l'àrea de Territori amb Urbanisme i Obres, Serveis, Medi Ambient i Esports; Montserrat Faro, de l'àrea social, amb Benestar i Família, Salut, Gent Gran i Joventut; i Montserrat Parareda, de l'àrea de Cultura i Festes.

Pel que fa a la regidora d'IpG, Núria Anglada, assumeix l'àrea d'Ensenyament. Casacuberta serà substituït per Eduard Caselles (número 3 d'IpG), que molt probablement assumirà Promoció Econòmica.