La vida quotidiana i el cinema es fusionen amb el teatre al Museu del Ter

"Sessió Contínua" s'estrena aquest divendres i es podrà veure els divendres i dissabtes fins al 10 d'agost

L’equip de «Sessió Contínua» amb Àlex Garrido i Carles Garcia
L’equip de «Sessió Contínua» amb Àlex Garrido i Carles Garcia | ACN
02 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:27h
Sessió Contínua és la nova obra d'estiu del Museu del Ter de Manlleu. En aquesta ocasió l'espectacle gira al voltant de la història del cinema i la seva influència en la vida quotidiana de la gent del segle XX. "L'obra no parla de l'art del cinema, sinó del que va significar quan no hi havia Netflix, videojocs ni Internet", ha remarcat un dels seus directors de CorCia Teatre Joan Roura, durant la roda de premsa de presentació.

En aquest sentit, el director del Museu del Ter, Carles Garcia, ha afegit que tot i partir d'allò "local", "parlem de quelcom universal". "No és un espectacle per a la gent de Manlleu. Neix a Manlleu, però s'hi pot identificar qualsevol persona, és una història universal", ha dit.

"Sessió contínua és el recorregut d'un personatge meravellat per al món del cinema i com evoluciona la seva vida en aquest marc", ha explicat l'altra directora Anna Presegué.

L'espectacle s'estrena el proper divendres 5 de juliol i es podrà veure els divendres i dissabtes de juliol fins al 10 d'agost a les 9 del vespre. El preu de l'entrada és de 16 euros i té una durada d'una hora aproximadament.

Dos espais i dues èpoques

La història de l'obra es desenvolupa en dos espais i dues èpoques. D'una banda, en un dels antics cinemes de Manlleu de la segona meitat del segle XX; i de l'altra, a casa d'un antic maquinista d'aquesta sala que rememora una vida marcada per la seva relació amb el setè art.

L'obra, dissenyada per la companyia de teatre, està escrita i dirigida per Anna Presegué i Joan Roura, i interpretada per Jordi Arqués, Marcel Cobos, Laia Monforte, Cesc Pérez i Joan Roura.

Amb atrezzo original

Alguns accessoris de l'atrezzo de l'obra són originals, com les pel·lícules o la màquina de projecció Ossa. De fet, el Museu del Ter va recuperar la maquinària de la cabina de l'antic Cine d'en Pau de Manleu i així va néixer el projecte.

Tal com ha explicat l'alcalde Àlex Garrido, la recuperació d'aquest element, ubicat a l'antic edifici de la Cooperativa de Manlleu, ha estat el detonant de l'espectacle. Garrido ha afegit que és una activitat "consolidada" de la programació de l'equipament.

10 anys de col·laboració

El Museu del Ter i la companyia CorCia Teatre treballen conjuntament des de fa anys -des del 2008- per unir la difusió cultural i el llenguatge dramàtic. Aquesta és la vuitena producció de la companyia per les nits d'estiu al museu després de Torn de nit. Crònica negra, Ànimes de batan, El meu barri, l'Aiguat, Bates Blaves, 1977 i Cafè, coope i puro.

En aquest sentit, Roura ha remarcat que expliquen "una veritat a partir de la no veritat". "Hem trobat el mitjà en què ens trobem molt còmodes: fer teatre al museu", ha afegit, remarcant que "és una eina molt útil no només per entretenir, sinó per evocar valors i fer-nos més lliures".
Arxivat a