El PSC forma govern amb JxCat, la CUP i Fem Centelles

L'actual alcalde Josep Paré remarca que "les ganes de treballar" dels tres regidors que s'incorporen a l'equip ha facilitat l'entesa

Tots els membres de l'Ajuntament de Centelles.
Tots els membres de l'Ajuntament de Centelles. | Cedida
Carles Fiter
01 de juliol del 2019
L'Ajuntament de Centelles ja té equip de govern que està format per la força majoritària -PSC- i els tres regidors de JxCat, Fem Centelles i la CUP. A les passades eleccions, els socialistes van aconseguir 6 dels 13 regidors. Darrere seu hi havia Ara Junts (ERC) amb 3; i JxCat, Fem Centelles, Primàries i la CUP amb un cadascun.

Amb aquest panorama, l'alcalde socialista Josep Paré, tal com explica a Osona.com, va iniciar converses amb tots els partits per tal d'arribar a acords. Amb qui es va entendre va ser amb JxCat, Fem Centelles i la CUP. En aquest sentit, Paré agraeix "la generositat" de les formacions "perquè en un pacte d'aquestes característiques hi ha hagut renúncies de tothom". "Això evidencia que hi ha ganes de treballar pel municipi", diu, remarcant que es tracta d'un pacte "plural" perquè agrupa sensibilitats molt diverses.

L'alcalde explica que és un acord que s'ha fet "amb cadascuna de les forces" i, per tant, amb cadascuna de les tres formacions per separat, en què "cadascú es troba còmode". Paré apunta que s'han anat acostant les posicions fins a integrar els tres membres a l'equip de govern. "No ha estat una història de discussió, sinó de parlar i buscar allò que ens unia", conclou.

La sintonia entre el PSC i les altres formacions ja es va evidenciar amb els tres vots en blanc de Víctor Barquer (CUP), Carme Sayós (JxCat-Centelles) i Dolors Calm (Fem Centelles) el passat 15 de juny que van facilitar la investidura. Paré s'ha convertit en el nou alcalde de Centelles després de recollir el testimoni de Miquel Arisa, que ha ostentat 24 anys el càrrec.

Les regidories

Amb aquests acords, el govern estarà format per 9 membres (6 del PSC i tres de JxCat, CUP i Fem Centelles) i queden a l'oposició Ara Junts i Primàries de Catalunya. Els nous regidors que s'han incorporat al govern assumeixen les següents responsabilitats: Carme Sayós, Sanitat i Modernització administrativa; Víctor Barquer, Participació ciutadana, transparència, i economia social i solidària; i Dolors Calm, Cooperació i Solidaritat, Igualtat, Comerç i Fires, a més de la quarta tinença d'alcaldia.

Josep Paré, dipositant el seu vot el passat 15 de juny. Foto: Cedida

Arxivat a