Mariona Fontserè, de Torelló, millor nota de la selectivitat a Osona

L'estudiant de l'Institut Cirviànum ha tret un 9,5 a les proves PAU i farà Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona

Mariona Fontserè de Torelló ha tret la nota més alta de la selectivitat a Osona
Mariona Fontserè de Torelló ha tret la nota més alta de la selectivitat a Osona | Carles Fiter
28 de juny del 2019
La nota més alta de la selectivitat a Osona ha estat la de Mariona Fontserè Andrés. L'estudiant de l'Institut Cirviànum de Torelló ha tret un 9,5 en la mitjana de les Proves d'Accés a la Universitat publicades aquest juny. Tot i que encara té fins l'1 de juliol, tot apunta que cursarà Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona.

Acabada d'aterrar de Menorca, on ha anat de viatge de final de curs, Fontserè s'ha assabentat que és la millor nota per Osona.com. Explica que tot i tenir "bones sensacions" després de les proves, no s'esperava que fos tant. La jove de Torelló reconeix que la selectivitat no li importava "massa" perquè les dues carreres que contemplava entre les primeres opcions -Història i Estudis Literaris- no tenen. unes notes molt altes [Història és un 5 i Estudis Literaris és un 7,5].

"No he patit massa en cap moment, i això m'ha anat bé perquè si ho vas a fer sense pressió, t'ho agafés d'una manera superdiferent", conclou. Fontserè ha tret un 10 de Llatí i Història; un 9,5 de Grec, Català i Anglès; un 9 d'Història de l'Art i un 8,5 de Castellà.

Interès en la Història, però farà Estudis Literaris

Fontserè ha cursat el Batxillerat humanístic durant aquest curs que acaba. El seu interès en la història ha vingut sobretot pel treball de recerca que va fer sobre Esteve Pallarols, secretari del comitè revolucionari antifeixista de Torelló. "M'ho vaig passar super bé", afegeix la jove.

Per aquest motiu, va pensar a estudiar història, però després va conèixer Estudis Literaris "i em va trencar els esquemes". "Encara he de triar, però segurament em decantaré Estudis Literaris, que tenen. un 90% de possibilitats". Tampoc no descarta cursar Història quan acabi la primera carrera. No té clar de què voldrà treballar, "no en tinc ni idea perquè m'agraden moltes coses".

12 alumnes, distingits a Osona

Més del 96% dels estudiants han superat la selectivitat a Osona. D'aquests estudiants n'hi ha dotze -entre els quals Fontserè- que rebran una distinció per haver obtingut un 9 o més a les PAU. Els noms no es poden facilitar per la nova llei de protecció de dades, però sí on han cursat el Batxillerat i el municipi de residència.

Les millor notes a Osona

9,5 / Torelló / Ins. Cirviànum de Torelló - Mariona Fontserè Andrés
9,4 / Prats de Lluçanès / Ins. Castell del Quer
9,3 / La Gleva / Sant Miquel dels Sants
9,3 / Vic / Ins. Jaume Callís
9,3 / Vic / Sant Miquel dels Sants
9,2 / Vic / Sant Miquel dels Sants
9,1 / Vic / Ins. Jaume Callís
9,1 / Torelló / Ins. Cirviànum de Torelló
9 / Centelles / Ins. Pere Barnils
9 / Vic / Ins. Jaume Callís
9 / Montesquiu / Ins. Jaume Callís
9 / Vic / Vedruna Escorial - Vic
Arxivat a