Una desena de biblioteques d'Osona ofereixen servei de bibliopiscina durant l'estiu

En alguns casos també impulsaran activitats culturals complementàries

Osona.com
30 de juny del 2019
Les biblioteques de Muntanyola, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Pere de Torelló, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze de Besora, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tavèrnoles, Torelló, Viladrau i Vilanova de Sau apropen, durant l'estiu, els seus fons literaris a tots aquells usuaris que tinguin ganes de viure unes vacances entre llibres.

Ho fan en el marc d'una nova edició de les anomenades bibliopiscines i biblioplatges, una iniciativa impulsada per 130 biblioteques municipals de tot Catalunya (amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat) que converteix, durant els mesos d'estiu, les piscines i les platges del territori en autèntics clubs culturals.

En aquestes biblioteques d'estiu, doncs, els usuaris podran consultar un fons seleccionat per a totes les edats (amb diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment), així com també tindran l'oportunitat de fer-se el carnet de biblioteca i aconseguir obres en préstec. A banda, alguns dels equipaments també oferiran activitats complementàries com conferències, lectures, presentacions i propostes culturals per fomentar l'aliança entre lectura i lleure.

Concurs #BiblioEstiuRevistes

Enguany, i amb la col·laboració de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), es reforçaran les col·leccions de revistes de les biblioteques públiques amb dotze títols: Cavall Fort, Cocoter, Cuina, Descobrir, Diari Bitxos, El Tatano, Enderrock, Fosbury, Reporter Doc, Sàpiens, Namaka, Piu Piu i Petit Sàpiens.

En aquest sentit, s'ha impulsat, novament, el concurs #BiblioEstiuRevistes per al foment de la lectura i de les revistes en català. La persona que aconsegueixi més m'agrada en la foto que pengi a les xarxes socials llegint una revista en català i amb l'etiqueta #BiblioEstiuRevistes rebrà una tauleta i una subscripció d'un any a l'iQUIOSC.cat.
 
Arxivat a