La ramaderia i el comerç lideren les activitats econòmiques de Prats de Lluçanès

La Diputació de Barcelona lliura a l'Ajuntament el cens d'activitats i establiments del municipi

Redacció
29 de juny del 2019
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès el cens d’activitats i establiments del municipi elaborat amb la base de dades de l’aplicació informàtica Gestor d’informació d’activitats (GIA). El cens inclou 236 activitats que s’han identificat a partir de la revisió d’expedients i de treball de camp. Entre aquestes activitats destaca el gran nombre d’activitats ramaderes del sector porcí com és habitual a la comarca d’Osona però també el gran nombre de comerços i serveis, la qual cosa indica que Prats de Lluçanès actua com a capital de la subcomarca del Lluçanès.

Tal com explica la Diputació de Barcelona, la finalitat del cens és millorar la gestió administrativa de les activitats i que totes les àrees de l’Ajuntament utilitzin la mateixa base de dades de manera que puguin treballar de manera més transversal i coordinada. A més de millorar la gestió administrativa de les activitats, el cens aporta a l’Ajuntament informació que li serveix per a molts àmbits, com ara l’urbanisme, el medi ambient o la promoció econòmica. El cens, a més, conté les coordenades de tots els establiments per la qual cosa es pot bolcar en el Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) que utilitzi l’Ajuntament i es pot actualitzar fàcilment mitjançant la mateixa aplicació GIA.

D’altra banda, també s’ha redactat el Pla de verificació de les activitats comunicades per als anys 2019-2023 i el Programa del primer any. Aquest pla té la finalitat de planificar i organitzar l’activitat de comprovació  dels establiments en els quals s’exerceixen activitats comunicades que es prioritzen en funció de la seva incidència ambiental i del seu risc d’incendi.
Arxivat a