​Més d'una vuitantena d'activitats per la Festa Major de Vic

El cartell guanyador de la festivitat és de Juan Diego Ingelm

Durant la roda de premsa de presentació.
Durant la roda de premsa de presentació. | Aj. de Vic
Osona.com
25 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:33h
Vic ja ho té tot a punt per celebrar la Festa Major. La programació pensada per a totes les edats s'allargarà fins el proper 7 de juliol. Tal com destacava la regidora de Cultura Susagna Roura, "s'han programat més de 80 activitats per satisfer tots els públics".

Entre les novetats hi ha la presentació del documental Operació Globus, projecte guanyador de la Beca Ciutat de Vic a la Creació Artística 2017. El documental, dirigit per la vigatana Ariadna Seuba, es va poder veure al Sense Ficció de TV3. Es projectarà aquest dijous a la nit la plaça Major de Vic. També hi haurà el concert de la vigatana Núria Graham al Pati de l'Os del Seminari, la Cursa nocturna dels 7 portals, la Cronoescalada o el concert de la Maravella.

La programació de la Festa Major no oblida els actes més tradicionals, com la Diada de Sant Miquel, el 5 de juliol, amb el seguici de la Festa Major i les danses tradicionals, com són el ball de l'Àliga, la Dansa Vigatana de l'Espígol i el ball de gegants, acompanyats dels Grallers i dels Sagals d'Osona.

Enguany la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants ha homenatjat Lluís Tello i l'Associació de Dansaires de Sant Miquel, el primer per la seva trajectòria vinculada als gegants de la ciutat i en el cas de l'associació per celebrar el 25è aniversari de la seva creació. L'acte va tenir lloc el passat 18 de juny.

El dissenyador valencià Juan Diego Ingelmo ha estat qui ha realitzat el cartell de la Festa Major de Vic, escollit per mitjà de concurs. La resta de cartells que es van presentar al concurs es poden trobar a l'Oficina de Turisme en format d'exposició.

Activitats per a les famílies

D'entre les activitats pensades per a un públic familiar, destaca el circuit d'activitats a la rambla del Passeig (27 juny) o l'espectacle de teatre itinerant Zeppelin (1 de juliol a la plaça de la Catedral). També es podrà veure l'espectacle Vic Basket Beat una orquestra amb música creada a partir del so del bot de les pilotes de bàsquet, que fa temps que es duu a terme a la ciutat i de què es podrà veure el resultat en dues ocasions: el proper divendres 28 de juny, a l'Atlàntida de Vic, i el diumenge 30 de juny a la plaça de la Noguera.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a