La processó de Corpus de Vic dona la benvinguda a la calor

La comitiva va canviar el recorregut que va acabar amb el tradicional ball de l'àliga

Processó de Corpus a Vic, aquest diumenge
Processó de Corpus a Vic, aquest diumenge | Albert Alemany
Osona.com
25 de juny del 2019
La festa de Corpus es va celebrar a Vic durant aquest cap de setmana. L'acte principal va ser la processó del diumenge que enguany va canviar el recorregut dels carrers del nucli antic. Va començar a la Catedral i va seguir pel carrer de la Ramada, carrer de Sant Antoni Maria Claret, el Parc Balmes, passeig Pep Ventura, retorn pel Parc Balmes, carrer Santa Maria i altre cop a la plaça de la Catedral.

L'acte, que va estar marcat per la calor, va ser presidit pel bisbe de Vic, Romà Casanova. Va començar després de la missa a la mateixa catedral, a partir de quarts de set de la tarda. Entre els assistents també hi havia el primer tinent d'alcalde Josep Arimany. S'hi van aplegar més d'un centenar de persones. Cal destacar que enguany, l'acte va coincidir amb l'arribada de la Flama del Canigó i, per tant, la revetlla de Sant Joan.

La festa de Corpus té un origen medieval, i a Catalunya havia tingut una expressió popular molt accentuada que encara avui es conserva en alguns pobles com Arbúcies, La Garriga o Sitges. Les processons de Corpus eren no solament una expressió de fe i devoció, sinó també una festa social arrelada en la vida dels pobles i ciutats, vinculada a les flors i l'arribada de l'estiu. Davant la catedral una catifa de flors presidia la jornada, donant així la benvinguda a l'estació.
 

Galeries de fotos de la Processó de Corpus a Vic

Arxivat a