La processó de Corpus de Vic canvia el recorregut

La festa religiosa, que recorre el nucli històric aquest diumenge, acaba amb el tradicional ball de l'àliga

Processó de Corpus a Vic, el 2017
Processó de Corpus a Vic, el 2017 | Adrià Costa
Redacció
21 de juny del 2019
La festa de Corpus se celebra a Vic durant aquest cap de setmana, 22 i 23 de juny. L'acte principal del programa és la processó del diumenge, que com cada any reccorre els carrers del nucli antic amb sortida des de la Catedral de Vic. L'acte presidit pel bisbe de Vic, Romà Casanova, serà després de la missa de les cinc a la mateixa catedral, a partir de quarts de set de la tarda.

Enguany s'ha canviat el recorregut. L'itinerari de la processó comença a la Catedral i tot seguit recorre la plaça de la Catedral, carrer de la Ramada, carrer de Sant Antoni Maria Claret, el Parc Balmes, passeig Pep Ventura, retorn pel Parc Balmes, carrer Santa Maria i altre cop a la plaça de la Catedral.

A la tornada de la processó s'escenificarà el tradicional ball de l'àliga. La festa de Corpus té un origen medieval, i a Catalunya havia tingut una expressió popular molt accentuada que encara avui es conserva en alguns pobles com Arbúcies, La Garriga o Sitges. Les processons de Corpus eren no solament una expressió de fe i devoció, sinó també una festa social arrelada en la vida dels pobles i ciutats, vinculada a les flors i l'arribada de l'estiu.
 

Galeries de fotos de la Processó de Corpus a Vic

Arxivat a