Sant Tomàs inaugura l'ampliació del Tac Osona a Manlleu

La remodelació millora l'organització de l'àrea de producció i les condicions de treball i crear una nova aula de formació

Durant la inauguració del Tac Osona a Manlleu
Durant la inauguració del Tac Osona a Manlleu | Sant Tomàs
Osona.com
20 de juny del 2019
Actualitzat a les 8:56h
Aquest dimecres Sant Tomàs va inaugurar l'ampliació de les instal·lacions de la seva empresa social Tac Osona a Manlleu. Els treballs han consistit a l'ampliació de la nau mitjançant l'adquisició de la nau adjacent el 2017, que fa uns 500 m2. D'aquesta manera, la remodelació ha permès ampliar el magatzem, millorar l'organització de l'àrea de producció i les condicions de treball i crear una nova aula de formació dual annexa al taller de manipulats, que facilita els aprenentatges dels treballadors i els capacita en un entorn real.

Durant la inauguració, els assistents van poder conèixer la nova àrea de magatzem, que té una capacitat per a 300 palets, l'àrea de producció i l'aula formativa. En la visita, diferents treballadors i monitors de Tac Osona van explicar-los les diferents actuacions i les feines que es fan a la nau ampliada. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Once, de l'Obra Social "la Caixa" i de la Fundació Quadpack.

La inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, del vicepresident primer del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez, i de la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps.

En el torn de parlaments, el president de Sant Tomàs i de Tac Osona, Antoni Ramírez, va agrair als patrocinadors la seva col·laboració, i va afirmar que "des de Sant Tomàs i des de Tac sempre ens esforcem per a millorar". Per la seva banda, el director de l'Àrea empresarial de Sant Tomàs i responsable de Tac Osona, Ricard Gorgals, va detallar les actuacions que s'han portat a terme a la remodelació i va agraïr la tasca dels treballadors i monitors.

Tant el vicepresident primer del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez, com la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya, Alba Camps, van destacar la "justícia social" que suposava l'entitat i en concret el Tac per la inserció laboral de persones amb discapacitat.

L'alcalde de Manlleu va apuntar que està prevista la millora integral del polígon de la Coromina i la urbanització del polígon industrial de la zona del Mas, la qual cosa afavorirà "la qualitat del treball que es fa en aquesta nau de Tac Osona".

Tac Osona va iniciar la seva activitat el 1974 en un petit taller a la finca de Sant Tomàs de Riudeperes; als anys 80 va ocupar dos petits locals a Manlleu i des de l'any 2000 ocupa la nau actual que ara s'ha pogut ampliar. També compta amb una nau a Vic i en conjunt dona feina a un total de 292 treballadors amb algun tipus de discapacitat.
 

Durant la inauguració del Tac Osona a Manlleu Foto: Sant Tomàs

Arxivat a