Dades

MAPES Així ha quedat el mapa de les alcaldies d'Osona

En la majoria dels casos, ha aconseguit ser investit el candidat de la llista més votada, però no ha estat així a Tona, Gurb i Sant Quirze de Besora

per Roger Tugas / Carles Fiter, 19 de juny de 2019 a les 15:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, el de l'alcalde o alcaldessa, i el seu partit. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge. Aquesta informació ha estat extreta de fonts que no agrupen de forma del tot precisa les candidatures a nivell global i, per tant, tot i haver estat filtrada, pot contenir errors. Si se'n detecta cap, agrairem que es notifiqui a politica@naciodigital.cat.


El mapa d'Osona per alcaldies és força fidedigne al de les candidatures vencedores la nit del 26 de maig, amb ERC com a força que més creix i que venç amb regidors. De fet, és la força que té més alcaldies d'Osona: un total de 20. Entre aquests municipis destaca Manlleu, Torelló, Taradell o Folgueroles. Darrere seu s'hi situa JxCat amb 15 alcaldies, els Independents amb 12, el PSC amb 2 i la CUP amb 1.

Una altra tendència que avança molt a poc a poc, és el nombre de dones al capdavant d'ajuntaments, que es manté respecte als mateixos comicis del 2015 a Osona. Només hi ha nou alcaldesses.


D'altra banda, hi ha tres municipis d'Osona on no governa la llista més votada. En els tres casos -Tona, Gurb i Sant Quirze de Besora- s'ha desbancat JxCat. En el cas de Tona, Aixequem (Independents) i ERC han pactat per fer fora Josep Salom (JxCat); a Gurb, Pep Casassas (ERC) s'ha convertit amb el nou alcalde amb el suport dels Independents; i a Sant Qurize de Besora, la CUP i ERC compartiran l'alcaldia, dos anys cadascun.Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, el del partit guanyador i el del partit que ha obtingut l'alcaldia. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge. Aquesta informació ha estat extreta de fonts que no agrupen de forma del tot precisa les candidatures a nivell global i, per tant, tot i haver estat filtrada, pot contenir errors. Si se'n detecta cap, agrairem que es notifiqui a politica@naciodigital.cat.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació