TV3 estrena el documental «Operació Globus»

El film, dirigit per Ariadna Seuba, narra l'aventura de Jou Puigferrer per trobar el camió amb el qual va fer la volta el món fa més de 40 anys

Els integrants de l'operació Globus a la plaça Major de Vic.
Els integrants de l'operació Globus a la plaça Major de Vic. | Operació Globus
Redacció
18 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:34h
Sense ficció de TV3 estrena aquesta nit el documental Operació Globus a les 10 de la nit. Es tracta d'un film que explica el somni de Jou Puigferrer, un jubilat de Vic que vol trobar el camió amb el qual va fer la volta al món amb els seus amics fa quaranta anys. El documental està dirigit per la vigatana Ariadna Seuba.

El 26 de juny de 1976, sis joves van sortir de la plaça Major de Vic amb un camió de la marca Pegaso per donar la volta al món durant tres anys. Van visitar més de 50 països. Els joves van decidir abandonar la ruta per falta de diners, per cansament i falta de motivació.

Tot i això, Puigferrer va convèncer Pegaso perquè el deixés continuar amb el camió i acabar la volta al món. Durant cinc anys, doncs, va desaparèixer en un viatge del qual se saben ben poques coses. Va haver de tornar per la mort del seu pare, deixant enrere una pila de secrets i el camió en una localitat fronterera al sud del Perú i fent-se la promesa que, un dia, tornaria a buscar-lo. El documental narra, doncs, l'aventura d'en Jou per trobar aquest camió.

Un retorn a la ciutadania de Vic

En declaracions a Osona.com, Puigferrer explica que la idea del projecte va sorgir el 2015 quan va conèixer Ariadna Seuba que va contactar-hi per fer un documental sobre l'Operació Globus. Després de diversos processos i gestions, el film es va començar a gravar el maig del 2017.

"Al principi vaig tenir un sentiment de sorpresa perquè no m'hagués imaginat mai fer un documental, després de satisfacció, i finalment content per poder-lo compartir amb la ciutat de Vic que es va solidaritzar quan vam marxar", remarca Puigferrer. "És una mica com tornar en forma de documental a la gent de Vic i comarca aquell gest que van tenir vers nosaltres", conclou.
 

Recupera el reportatge de Toni Coromina sobre l'Operació Globus: "Quaranta anys d'un periple en camió per quatre continents"

Arxivat a