Àlex Garrido, reelegit alcalde de Manlleu amb el suport de JxCat

Republicans i postconvergents escenifiquen el pacte de govern moments abans de l'acte d'investidura

15 de juny del 2019
Actualitzat a les 15:35h
Àlex Garrido i Arnau Rovira, amb els regidors que formaran part de l'equip de govern a Manlleu.
Àlex Garrido i Arnau Rovira, amb els regidors que formaran part de l'equip de govern a Manlleu. | Carles Fiter
Àlex Garrido, d'ERC, ha estat reelegit alcalde de Manlleu amb 14 dels 21 vots. D'aquesta manera s'ha formalitzat el pacte amb JxCat d'Arnau Rovira. En l'acte de constitució del consistori manlleuenc, només han presentat candidatura a l'alcaldia ERC i el partit xenòfob Som Identitaris, encapçalat per Paco Zambrana. La resta de partits (CUP i PSC) s'han abstingut.

Un govern "fort, plural i estable"

Moments abans de l'acte, ERC i JxCat han escenificat el pacte de govern amb els 14 regidors. D'una banda, Garrido ha mostrat la seva satisfacció per poder garantir "un govern fort, plural i estable" per assumir grans reptes com el creixement industrial, educatiu i pel benestar de les persones. L'alcalde reelegit ha reconegut que no va ser difícil arribar a un acord, ja que les converses han tingut "un to molt constructiu".

En aquest mateix sentit, s'ha pronunciat Arnau Rovira, remarcant que des del primer moment hi va haver feeling. A més, també ha remarcat la importància del diàleg, cosa que "escenifica a on s'ha d'arribar a nivell nacional".

Pel que fa a càrrecs, JxCat assumirà la segona tinença d'alcaldia i una de les presidències de les dues comissions informatives. Els 14 edils tindran regidories. Encara no s'ha fet públic qui ostentarà cada àrea, però Rovira ha destacat que encaixa amb el perfil, formació i coneixements de cada regidor.

Un govern independentista a tres, impossible

Inicialment Garrido havia proposat incorporar alguns dels regidors de JxCat i la CUP al govern. Tot i que els anticapitalistes estaven predisposats van vetar un govern conjunt amb els postconvergents per la impossibilitat de tirar endavant polítiques d'esquerres.

Àlex Garrido va revalidar l'alcaldia a Manlleu amb bons resultats. Va passar de 7 a 9 regidors. Junts per Catalunya Manlleu, amb Arnau Rovira, i el PSC, amb Marta Moreta, van mantenir els regidors: 5 i 3 respectivament. Per contra, la CUP va baixar de 4 a 3. Som Identitaris va aconseguir un regidor.

Arxivat a