El pelegrinatge a Lourdes aplega unes 750 persones

La majoria dels pelegrins provenien d'Osona i el Ripollès

Redacció
14 de juny del 2019
El 51è Pelegrinatge a Lourdes
El 51è Pelegrinatge a Lourdes | David Araguete/Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes de Vic
Aquest dimecres es va tancar una nova edició del pelegrinatge a Lourdes de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de Vic i Solsona. Va aplegar 741 persones entre els dos bisbats, 364 de les quals eren de l'expedició d'Osona i el Ripollès. La comitiva estava formada per vuit autocars i cotxes particulars amb 107 malalts, 180 com a personal de servei i 77 pelegrins.

El pelegrinatge es va iniciar el passat dissabte 8 de juny, i va durar cinc dies. Els actes han estat molt similars als de les passades edicions. Des de l'organització es destaca la repetició de la proposta "Feu el que el malalt us digui", que es tractava d'una tarda per descobrir, per conviure i per aprofitar cadascú el temps per fer el que volgués sense ritmes ni horaris marcats.

D'altra banda, l'hospitalitat de Vic va presidir la processió de torxes que anava acompanyada del cant del Virolai interpretat per la manlleuenca Rosa Maria Ramírez Abella, acompanyada pel Cor de l'Hospitalitat.

La processó del santíssim es va haver de fer dins la basílica subterrània de Pius X a causa de la pluja.

L'organització fa una bona valoració del pelegrinatge d'enguany i assegura que ja comença a pensar en l'edició número 53, que tindrà lloc del 6 al 10 de juny de 2020.

 

Galeria de fotografies d'aquesta edició

Pelegrinatge a Lourdes Foto: Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes