ERC i la CUP es repartiran l'alcaldia a Sant Quirze de Besora

David Solà serà el primer alcalde de la CUP a Osona

L'últim ple de Sant Quirze de Besora
L'últim ple de Sant Quirze de Besora | ERC
Redacció
14 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:29h
ERC i Som Poble-Amunt (llista associada a la CUP) governaran junts a Sant Quirze de Besora després d'arribar a un acord. Els dos partits es repartiran l'alcaldia. Tal com consta en l'acord, David Solà (CUP) serà alcalde els dos primers anys i Joan Mendo (ERC) agafarà el relleu en la segona etapa del mandat.

D'aquesta manera, Solà es convertirà en el primer alcalde de la CUP a Osona. Encara el repte "amb il·lusió" i espera que aquest fet "obrir més portes a la CUP en els ajuntaments".

El pacte, penjat a les xarxes, es basa "en les àmplies coincidències programàtiques de les dues formacions". Precisament, els partits remarquen que les municipals "expressen la voluntat de trencar amb el bipartidisme i capgirar la majoria dels últims mandants".

En declaracions a Osona.com, Joan Mendo remarca que després de reunir-se amb els altres dos partis (CUP i JxCat) van comprovar que era més senzill casar els programes de les esquerres i "adaptar-se els uns amb els altres". "Considerem que el poble volia canvi, pràcticament un 60% va votar no a Junts", afegeix Mendo. Pel que fa al repartiment de l'alcaldia, apunta que era "el més equitatiu tenint en compte que totes dues forces vam obtenir els mateixos regidors".

Per la seva banda, Solà remarca que van debatir molt i l'assemblea va decidir que era "el millor pacte per afavorir Sant Quirze". "A nivell programàtic vam tenir forces coincidiències i podrem desenvolupar gran part del nostre programa", conclou.

Com quedaran les regidories?

Les dues formacions també es repartiran les regidories. ERC tindrà Governació, Economia i Hisenda, Noves Tecnologies, Festes, Urbanisme. Participació Ciutadana i Seguretat, Comerç i Indústria. Som Poble-AMunt tindrà Governació, Benestar Social, Cultura, Educació, Feminisme i Interculturalitat, Medi Ambient, Joventut i Esports. "Pràcticament hem estat al 100% d'acord a l'hora de repartir-nos les regidores", puntualitza Mendo.

JxCat, liderat per Maria Teresa Espadaler, va guanyar a Sant Quirze amb 5 regidors, però les esquerres han sumat majoria: 3 ERC i 3 la CUP. El partit d'Espadaler es quedarà a l'oposició. El PDECat ha governat en els darrers vuit anys amb Rosa Vestit al capdavant.