Amadeu Lleopart serà l'alcalde de Tona

Els sis regidors d'Aixequem i ERC tindran el màxim de competències en unes regidories "obertes"

L'abraçada de Judit Sardà i Amadeu Lleopart després de signar l'acord.
L'abraçada de Judit Sardà i Amadeu Lleopart després de signar l'acord. | Carles Fiter
14 de juny del 2019
Actualitzat a les 8:51h
Amadeu Lleopart es convertirà en l'alcalde de Tona aquest dissabte. Aquest dijous el vespre Aixequem Tona (4) i ERC (3) van rubricar l'acord a la sala de plens. Tot i que el càrrec d'alcaldia recau en la figura de Lleopart, els 7 regidors tindran "totes les competències d'acord amb la llei que l'alcalde pot delegar". Així ho explicava Lleopart, destacant que les regidories seran "obertes" per potenciar el debat i la participació.

En declaracions a Osona.com, el futur alcalde explicava que l'equip d'alcaldia és "una peça fonamental". "La visibilitat i la importància d'aquest equip ha de ser més que la de l'alcalde", afegia.

Revisió al cap de dos anys: continuïtat o relleu de l'alcalde

Per la seva banda, la cap de llista d'ERC, Judit Sardà, remarcava que periòdicament -cada mig any- es faran revisions del compliment del projecte d'actuacions municipals. A mig mandat (d'aquí a dos anys), es farà una aturada per revisar la figura de l'alcalde. "Valorarem la possibilitat d'un relleu o de continuïtat", explicava Sardà.

Hi participaran els sis regidors (3 de cada grup) sense la figura de l'alcalde i tenen pensat incorporar un tècnic o expert que els ajudi a trobar una "solució de consens". "Tots teníem clar que havíem de fer un seguiment", remarcava Sardà.
 

Judit Sardà i Amadeu Lleopart, signant el pacte entre ERC i Aixequem Tona Foto: Carles Fiter


Aquesta és una nova forma de govern que ambdós dirigents afronten amb il·lusió. "Volem fer-ho diferent i que funcioni", deia Sardà, mentre que Lleopart remarcava que estan "molt motivats i amb ganes de fer-ho molt bé. És un repte, no una por".

Pacte senzill

L'acord es va signar sota el nom de "Pacte per un govern d'esquerres i de canvi". De fet, Lleopart encetava la seva intervenció explicant que "una majoria de tonencs i tonenques era i és partidària d'un canvi en la manera de governar".

Les formacions liderades per Amadeu Lleopart i Judit Sardà deixen fora del govern municipal Josep Salom (JxCat) després de 12 anys governant. Tot i que va guanyar les eleccions amb 5 regidors, no té majoria; Aixequem Tona n'ha aconseguit 4 i ERC, 3.

Durant la presentació de l'acord, amb una sala de plens plena, ambdós partits van reconèixer que el procés de negociació ha estat "senzill", ja que es van haver de discutir "poques coses" per moltes coincidències en el programa.

Qui ocuparà cada regidoria encara no s'ha fet públic, tot i que van apuntar que s'han valorat les competències i la formació de cadascú i hi ha un bon encaix.

Arxivat a