L'Esquerda celebra la victòria al concurs del «Monument Favorit dels Catalans» aquest dissabte

Visites guiades, tallers i berenar popular a partir de les 6 de la tarda

Jaciment arqueològic de l'Esquerda
Jaciment arqueològic de l'Esquerda | Museu Arqueològic de l'Esquerda
Redacció
14 de juny del 2019
El jaciment ibèric i medieval de l'Esquerda celebra aquest dissabte 15 de juny la seva victòria a la quarta edició del concurs d"El monument favorit dels catalans", organitzat per la revista Sàpiens, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio, amb una festa i una jornada de portes obertes plena d'activitats gratuïtes per a tots els públics.

La celebració s'emmarca en les Jornades Europees d'Arqueologia, dirigides per l'Institut Nacional de Recerques Arqueològiques Preventives francès (INRAP) i que se celebren del 14 al 16 de juny arreu del continent. L'Esquerda és un dels jaciments que s'han sumat a la iniciativa en el primer any que s'obre a tots els països europeus per acostar al públic el patrimoni arqueològic.

La jornada comptarà amb tallers i visites guiades destinades a donar a conèixer la història del jaciment, i tindrà com a colofó el lliurament de la placa que distingeix l'Esquerda com el Monument favorit dels catalans 2019.

El jaciment es va imposar a la basílica barcelonina de Santa Maria del Mar en la final del concurs, que es va disputar entre el 10 i el 17 d'abril, després que els dos monuments superessin en semifinals el castell monestir d'Escornalbou i el monestir de Santa Maria de Ripoll, respectivament.
 

Consulta tot el programa d'activitats