Les obres de la nova biblioteca de Vic, en marxa

Després d'acabar els treballs de topografia, s'inicia la fase de construcció que s'allargarà més de dos anys

El solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, en obres.
El solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, en obres. | Josep M. Montaner
Redacció
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:50h
Després dels treballs topogràfics iniciats la setmana passada, ja han començat les obres de construcció de la nova biblioteca Pilarín Bayés. Amb un pressupost total de 6.868.678,33 euros, van a càrrec de l'empresa gironina Arcadi Pla SA i tenen un termini d'execució de 26 mesos, és a dir, més de 2 anys.

La biblioteca Pilarín Bayés estarà projectada en forma d'ela, en un solar que ocupa uns 4.000 m2. Comptarà amb cinc plantes, cadascuna destinada a usos diferents. L'entrada a la biblioteca serà per la banda del Passeig de la Generalitat i comptarà amb un record de les víctimes de l'atemptat d'ETA del 1991 a la caserna de la Guàrdia Civil. De fet, mentre durin els treballs, la placa de record es traslladrà davant la tanca d'obres.

Canvis en la mobilitat

Els treballs comporten canvis en la mobilitat i en l'estacionament proper al solar, ja que s'ocupa la vorera del passeig de la Generalitat i del carrer d'Andreu Febrer per a ubicar-hi les zones d'emmagatzematge de materials, les casetes d'obra, habilitar-hi l'entrada de camions i les zones de càrrega i descàrrega de materials.

És per això que es modificaran els carrils del passeig de la Generalitat, no afectant els sentits de circulació, i s'anul·larà l'aparcament del carrer Andreu Febrer. Només quedarà afectada la mobilitat per a vianants que quedarà senyalitzada el proper dimarts per tal de minimitzar les molèsties. Per això es modificarà la senyalització horitzontal i s'instal·larà la nova senyalització vertical que serà vigent mentre durin les obres.
 

Consulta tots els detalls del projecte

Arxivat a