L'oferta de formació sanitària especialitzada a la Catalunya Central assoleix un nou màxim històric

Les 79 places, en quatre centres docents, suposen el creixement interanual més important dels darrers 10 anys

Redacció
13 de juny del 2019
El director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha presentat aquest dimecres al matí l'oferta de formació sanitària especialitzada (FSE) a la Catalunya Central.
 
En aquest territori, la oferta arriba a un total de 79 places convocades de fins a 31 especialitats. Ramentol ha posat en valor que la formació dels futurs especialistes, entre els 4 centres docents a la Catalunya Central, arriba a un "nou màxim històric", per a residents que s'incorporaran a partir de l'any que ve. La majoria són d'especialitats mèdiques, però també hi ha d'infermeria o de psicologia clínica. De fet, respecte l'oferta de l'any passat, la del 2019 creix en 11 places, i suposa "el creixement interanual més important dels darrers 10 anys", el que reforça "l'aposta del Departament de Salut per la docència especialitzada als hospitals i centres d'atenció primària del territori".
 
Màxims històrics a Catalunya

En el global de Catalunya, l'oferta de formació sanitària especialitzada aprovada pel Departament de Salut per a la convocatòria de l'examen estatal de l'any que ve arriba a màxims històrics, amb 1.432 places de 54 especialitats diferents que van des de metges, infermeres, farmacèutics i psicòlegs, passant per altres professionals com biòlegs, físics i químics. És un creixement d'un 9,6% més respecte el 2018 i manté la tendència ascendent dels últims 5 anys. Aquest creixement de més de 125 places suposa una inversió afegida a partir de l'any que ve de 6 milions d'euros en els pròxims 5 anys.
 
Com cada any, els criteris que han guiat la configuració d'aquesta oferta són la reposició d'especialistes per jubilació i a l'hora l'anticipació a les necessitats futures del model sanitari català. En aquest sentit, per configurar l'oferta d'aquest any, ja s'han tingut en compte propostes treballades al Fòrum de Diàleg Professional, una iniciativa del Departament per alinear les polítiques de planificació i d'ordenació professionals amb els models d'atenció que s'han d'impulsar per donar resposta a les necessitats de salut de la població.
 
En la roda de premsa de presentació de l'oferta, Ramentol ha estat acompanyat de la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Núria Puig; el coordinador de la Unitat Docent de la Gerència Territorial Catalunya Central de l'Institut Català de la Salut, Joan Deniel; i la directora de Transferència del Coneixement de la Unitat Docent del Consorci Hospitalari de Vic, Núria Roger.