L'últim ple de la legislatura de Vic s'acomiada del feixisme

Josep Anglada remarca que no hi serà el proper mandat "per la injustícia de la justícia", però que "no és fins un mai més, sinó fins d'aquí a quatre anys"

Últim Ple Ajuntament de Vic
Últim Ple Ajuntament de Vic | Josep M. Montaner
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 9:11h
Aquest dimecres es va celebrar el ple extraordinari de tancament d'actes. Habitualment, aquesta sessió és un pur tràmit formal, però en aquesta ocasió es va convertir en un comiat al partit xenòfob de Josep Anglada. De fet, en l'ordre del dia només hi havia un punt: aprovació de l'acta de la sessió anterior.

Tot i això, des de Capgirem Vic, Joan Coma, va voler posar de manifest que el consistori tenia coneixement "de la inhabilitació per a l'exercici públic" d'Anglada i malgrat això "es troba exercint el seu càrrec amb absoluta normalitat". Per això, va requerir a la presidència perquè formulés un requeriment a Anglada per tal manifestés la renúncia al seu càrrec. L'alcaldessa de Vic Anna Erra va apuntar que "tothom tenia la informació jurídica" i, per tant, no va requerir-li res a Anglada. Tot i això, tant Coma com Erra van acordar que la petició de desestimació constés en acta.

Anglada va apuntar que estava en el plenari perquè se l'havia convocat i li constava que l'Ajuntament de Vic havia "fet arribar un escrit" perquè pogués estar present a les comissions i als plens. El regidor de Plataforma Vigatana va aprofitar per acomiadar-se dels 16 anys a l'Ajuntament de Vic i va agrair la confiança dipositada dels ciutadans.
 

Últim Ple Ajuntament de Vic Foto: Josep M Montaner


"Si no estem en el proper mandat, ha estat per la injustícia de la justícia", criticava el regidor inhabilitat per una sentència de l'Audiència Nacional. "No és fins un mai més, sinó fins d'aquí a quatre anys", va cloure Anglada. Cal destacar que Som Identitaris, les noves sigles amb les quals es presentaven, no va obtenir suficients vots per entrar, encara que Anglada no anés de número 1.

En el moment que va parlar Anglada, una quinzena de persones van aixecar els cartells que portaven: "En aquest ple no hi hauria d'haver cap regidor feixista. Feixisme mai més. Ni a Vic, ni enlloc". Hores abans del plenari, la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) va convocar una concentració a l'Ajuntament per acomiadar "el feixista com es mereix".

El comiat d'Arnau Martí

Arnau Martí, que tampoc ha entrat a l'Ajuntament amb Vic en Comú Podem, va acomiadar-se amb un agraïment a tots els treballadors de la casa i companys regidors, entre molts altres. Va tenir unes paraules per Joan Ballana, portaveu d'ERC que deixa la política, i dels altres membres de l'equip de govern, com són Àlvar Solà o Josep Arimany.

També va tenir paraules per l'alcaldessa Anna Erra. Martí va remarcar que "el factor humà és molt important en la política municipal" i que no es penedeix "de res" [del pacte de governabilitat]. "La ciutat està millor del que estava quatre anys", va afegir.
 

L'últim ple d'Arnau Martí. Foto: Josep M Montaner

Arxivat a