Centenars de persones denuncien a Vic el judici de l'1-O com un «atemptat a la democràcia i als drets civils i polítics»

El pare de Marta Rovira remarca que ha estat "una causa general contra Catalunya"

La manifestació d'aquest vespre a la plaça de Vic
La manifestació d'aquest vespre a la plaça de Vic | Josep M. Montaner
12 de juny del 2019
Actualitzat el 13 de juny a les 12:02h
Més de mig miler de persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre per denunciar el judici de l'1-O, que ha quedat per sentència. La concentració de protesta ha estat convocada per JxCat, ERC, CUP, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural arreu del país. A Vic, l'encarregat de llegir el manifest ha estat el cantant d'Els Esquirols i actor Joan Crosas.

Ha remarcat que el judici "ha estat un atemptat a la democràcia i als drets civils i polítics" i ha criticat que l'estat espanyol "no vol justícia, vol venjança". Tot i això, "davant la repressió, la resposta és la fermesa", ha destacat Crosas.
 

Crosas a la manifestació d'aquest vespre a la plaça de Vic Foto: Josep M. Montaner

 

D'altra banda, també ha parlat el pare de Marta Rovira, vigatana i secretària general d'ERC exiliada a Suïssa. Joan Rovira ha denunciat que el judici "ha estat una causa general contra Catalunya". "Que el poble voti, n'hi diuen rebel·lió; d'uns violents, agents de l'ordre; de la venjança, en diuen judici; i d'una autèntica farsa, n'hi diuen judici", ha conclòs.

La concentració, com és habitual, ha acabat amb música, amb cançons populars i reivindicatives. Els Segadors ha posat el punt final.
 

Joan Rovira. Foto: Josep M. Montaner

 

Arxivat a