La CUP de Torelló lamenta el rebuig d'ERC a governar conjuntament

Els anticapitalistes consideren que és un error, ja que hi ha "punts en comú" i perquè hagués estat un ajuntament "ampli, fort, d'esquerres i inequívocament independendentista"

La candidatura de la CUP Torelló-SomPoble, durant la campanya
La candidatura de la CUP Torelló-SomPoble, durant la campanya | Bernat Cedó
Carles Fiter
12 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:10h
La CUP de Torelló va estendre la mà a ERC per governar conjuntament, però els republicans ho han rebutjat. A través d'un comunicat, la formació lamenta "profundament" la decisió d'ERC i considera que "és un error", ja que ambdós grups tenen "punts en comú" i perquè un equip de govern format per 12 regidors (de 17), hagués estat un ajuntament "ampli, fort, d'esquerres i inequívocament independentista". ERC va aconseguir 7 dels 17 regidors; la CUP, 5; JxCat, 3; i el PSC, 2.

"Només quatre grans propostes"

La CUP remarca que l'acord amb ERC s'havia de "teixit i articular a partir de només quatre grans propostes": la creació d'una illa cultural, el disseny del projecte radar, la creació d'una plataforma digital pel comerç local i un sistema de taquilles en espais com l'estació de tren o el mercat municipal com a punt de recollida de compres o la posada en funcionament de l'Espai Dona.

"ERC ni les ha valorat ni ha mostrat interès per construir un equip de govern conjunt", diuen, mentre remarquen que després de les reunions, tenen la sensació que "ERC està adoptant una equidistància que pot posar en perill un canvi real pel poble".

Tot i això la CUP manté l'oferta d'entrar a govern "sobre la taula" perquè estan "convençuts" que la proposta "generaria el canvi que Torelló necessita". En aquest sentit, apunten que treballarant per posar "les persones al centre de qualsevol acció de govern i per aplicar polítiques clarament d'esquerres", a més de fer una oposició constructiva i vetllar perquè l'acció de govern sigui "responsable".

Arxivat a