ERC rebutja la CUP i governarà en solitari a Torelló

L'assemblea dels republicans decideix per unanimitat governar sense cap acord estable

Marçal Ortuño serà el nou alcalde de Torelló
Marçal Ortuño serà el nou alcalde de Torelló | Adria Costa
Carles Fiter
12 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:12h
Esquerra Republicana de Catalunya - Junts per Torelló (ERC-JpT) governarà en solitari, tot i no està tancat a acords puntuals. Així ho ha decidit l'assemblea després de reunir-se amb tots els altres grups municipals (CUP, JxCat i PSC). ERC va aconseguir 7 dels 17 regidors; la CUP, 5; JxCat, 3; i el PSC, 2. D'aquesta manera, els republicans rebutgen la predisposició de la CUP d'entrar a l'equip de govern.

En un comunicat, ERC remarca que "el poble ha votat clarament per un canvi en la manera de fer i en les polítiques" i ha donat "el lideratge i la responsabilitat a ERC-JpT". La formació explica que vol encetar "una nova etapa en què el diàleg entre tota la ciutadania, entitats socio-culturals, esportives i grups polítics sigui constant i fer-ho amb compromís i confiança entre totes les parts per arribar a grans consensos que siguin positius per Torelló".  

En aquest sentit remarca que han trobat "predisposició" de tots els grups per treballar pel poble amb un "diàleg constructiu". Per tant, Marçal Ortuño serà el nou alcalde de Torelló.

Arxivat a