La Diputació renova un bibliobús que dona servei a set municipis d'Osona

El vehicle diposa d'una petaca extensible per incrementar les dimensions interiors, millora l'accessibilitat i incorpora nous serveis

El Bibliobús Tagamanent
El Bibliobús Tagamanent | Diputació de Barcelona
Redacció
12 de juny del 2019
La Diputació de Barcelona ha renovat el bibliobús Tagamanent, que dona servei a 10 municipis d'Osona, Lluçanès i Moianès. En el cas d'Osona i Lluçanès, es tracta de Folgueroles, Montesquiu, Olost, Orís, Oristà, Sant Boi de Lluçanès i Seva.

El nou vehicle disposa d'una petaca extensible que incrementa les dimensions interiors, permet l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, i incorpora els serveis de Wi-Fi, autopréstec i pantalla informativa.

La petaca extensible permet al bibliobús augmentar un metre la seva amplada i acollir així activitats de diferent format. Incorpora també una plataforma multinivell que permet l'accés a persones a mobilitat reduïda i cadira de rodes, i un bucle inductiu perimetral i de sobretaula adreçat a persones amb dificultats auditives. A més, el nou vehicle disposa d'un sistema d'il·luminació ambiental amb LED.

La Diputació de Barcelona disposa ara de deu bibliobusos que donen servei a 111 municipis de la demarcació de Barcelona. L'any 2018 els deu bibliobusos comptaven amb uns 33.500 usuaris amb carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals. En total es van oferir 1.800 activitats de foment de la lectura durant l'any en algun dels deu bibliobusos.