Junts per Prats critica ERC per voler mantenir-se al govern «a tota costa»

Peraire fa un pas al costat i proposa Montse Boladeres per afavorir un "govern de progrés"

Isaac Peraire, en una imatge d'arxiu
Isaac Peraire, en una imatge d'arxiu | Josep M. Montaner
Redacció
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:16h
Junts per Prats ha reaccionat a la nova proposta d'ERC. La formació republicana aposta per fer un "govern de progrés" amb Movem Prats i el RAP (República Activa de Prats de Lluçanès) amb una nova candidata a l'alcaldia, Montse Boladeres, cosa que suposa el pas al costat d'Isaac Peraire. JxCat critica, en un comunicat, la intenció d'ERC "de mantenir-se al govern a tota costa" i li demana que "assumeixi els resultats i deixi de pensar en fórmules estranyes".

En aquest sentit, critiquen les propostes de "govern d'unitat", de "govern de progrés", i ara, de nova candidata a l'alcaldia. JxCat assegura que fer alcaldessa Boladeres és "legalment impossible", ja que "la número 2 no pot ser candidata mentre el número 1 no renunciï a ser regidor". També critica que Peraire parli d'unitat, i que s'hagin fet reunions secretes sense JxCat i hagi presentat una nova candidata a poques hores d'una reunió entre ambdues formacions.

Remarquen que "cada moviment d'Esquerra" està complicant qualsevol acord, a més de fer evident la falta de confiança, compromís i paraula. Precisament, un dels que critiquen és que "en l'única reunió" entre ambdues formacions, Peraire "va acceptar totes i cada una de les condicions proposades [de JxCat] per formar un govern d'unitat". "Es va arribar a consensos, però una vegada més, l'Esquerra d'Isaac Peraire falta a ala paraula i sembla descartar un acord que nosaltres veiem com-plicat però que ell, simplement, mai ha volgut", etziben.
Arxivat a