La CUP de Manlleu, predisposada a entrar a govern però sense JxCat

Els anticapitalistes veten els postconvergents per la impossibilitat de tirar endavant polítiques d'esquerres

 Maira Costa i Flory Martínez, en una imatge d'arxiu.
Maira Costa i Flory Martínez, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
Redacció
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:43h
ERC va guanyar clarament les eleccions a Manlleu amb Àlex Garrido al capdavant. La formació republicana ha proposat entrar a govern alguns dels regidors de JxCat i la CUP. Davant d'aquesta oferta, la formació anticapitalista remarca que no veu "factible un govern a tres bandes perquè les polítiques d'esquerres del nostre programa electoral disten molt de les polítiques de dretes de JxCat". Per això, es mostren predisposats a entrar a acords "si hi ha voluntat d'aplicar polítiques d'esquerres".

En aquest sentit, remarquen que al llarg de la campanya electoral han mostrat la seva predisposició a pactes de govern "si les propostes programàtiques encaixen i estan fonamentades en portar a terme polítiques clarament d'esquerres, que advoquin per la redistribució de la riquesa i per la garantia de les necessitats bàsiques i dels drets socials per a tothom".

D'altra banda, més enllà de la distribució de regidories, entenem que formar part de l'equip de govern ha de ser entès en el marc d'una metodologia clara de treball en equip i no relacionat només a la gestió d'una regidoria sense participar de les polítiques integrals de municipi. De fet, el funcionament de la CUP Manlleu en la seva tasca institucional al consistori manlleuenc mantindrà sempre la seva dinàmica assembleària intrínseca.

Distribució de regidories i propostes clau

D'altra banda, la CUP remarca que, més enllà de la distribució de regidories, formar part del govern "ha de ser entès en el marc d'una metodologia clara de treball en equip i no relacionat només a la gestió d'una regidoria sense participar de les polítiques integrals de municipi".

A més, la possibilitat d'un pacte amb ERC passa per incorporar els següents aspectes, que per la CUP són clau i demostrarien "una voluntat de fer un gir cap a l'esquerra":

Les propostes de la CUP

- Ampliar la dotació pressupostària del 2020 i en endavant d'aquelles àrees relacionades més directament amb la garantia dels drets socials: assolint un mínim del 12% en educació, 9% en acció social, 4% en la regidoria de feminismes que cal consolidar i 4% en habitatge.

- POUM: compromís de no desenvolupar la ronda nord-oest, ni la urbanització de la zona del Fugurull com tampoc el nou pont atenent a les anàlisis econòmica i poblacional existents.

- No permetre la construcció de noves grans superfícies comercials a Manlleu (especialment no al Mercadona al Poquí) .

- Foment de l'economia social i solidària i del petit comerç.

- Més progressivitat fiscal especialment en l'IBI: que qui més té pagui més que la resta.

- Municipalització de serveis: prioritzar la remunicipalització de la gestió de l'aigua de cara a 2024, i a curt termini també la gestió del pàrquing i la zona blava.

- Sanció i denúncia pública de les entitats bancàries que vulneren el dret a l'habitatge.

- Codi ètic: revertir i subsanar totes les irregularitats conegudes al final de la legislatura 2015-2019, amb les corresponents sancions als càrrecs electes i funcionarials implicats. Debatre un codi ètic comú en relació a les assignacions salarials dels càrrecs electes amb funcions de govern.
Arxivat a