Peraire fa un pas al costat a Prats de Lluçanès per afavorir un «govern de progrés»

ERC proposa Montse Boladeres com a alcaldable per tal que hi hagi pacte amb Movem Prats i el RAP

Isaac Peraire, en una imatge d'arxiu
Isaac Peraire, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:55h
ERC de Prats de Lluçanès insisteix en un "govern de progrés" amb Movem Prats i el RAP (República Activa de Prats de Lluçanès). Tal com informa el partit en una nota, Isaac Peraire, actual alcalde de Prats de Lluçanès i candidat a la reelecció el 26-M, fa un pas al costat al capdavant de la llista i es proposa Montse Boladeres. Així es vol afavorir el pacte amb les altres dues formacions.

Junts per Catalunya es va imposar a les eleccions amb 5 dels 11 regidors. Darrere seu se situa ERC amb 3; Movem Prats amb Montserrat Juvanteny, 2; i el RAP, amb Enriqueta Bosch, 1.

Del govern d'unitat al govern de progrés

En la nota, ERC explica que inicialment es va proposar un "govern d'unitat republicana" amb els 11 regidors, però no va generar "els acords necessaris i en la primera reunió amb Junts per Prats vam constatar que no estan disposats a parlar de programa consensuat, cosa imprescindible per a un hipotètic govern amb quatre grups polítics diferents".

Per això, ERC va proposar un govern de progrés, format per ERC, Movem Prat i RAP, "que comptaria amb la legitimitat del 56,95%". "Aquesta majoria avala la voluntat de polítiques de canvi i de progrés per Prats de Lluçanès i el Lluçanès, i no immobilistes com les que representa la candidatura sorgida de l'antiga Convergència i Unió", etziben.

D'altra banda, a més d'una nova alcaldable -que podria convertir-se "en la primera alcaldessa de la història de Prats de Lluçanès"-, ERC proposa un pla de govern consensuat, definir els projectes estratègics de competitivitat territorial o consolidar la promoció de projectes socials.

Si el pacte tirés endavant, Peraire, alcalde en funcions i candidat d'ERC, mantindria l'acta de regidor.

El "no" del RAP

El panorama, però, és poc probable. El RAP ha anunciat que no farà de "crossa de cap govern". L'assemblea ho va decidir aquest divendres. En una nota, remarquen que "les urnes han parlat" i que "els resultats han estat molt clars".

En aquest sentit, apunten que es mantenen fidels al compromís de "no donar l'alcaldia" a cap altre que no sigui la seva candidata i, per tant, no volen fer "de crossa de cap govern municipal, sigui del color que sigui". "Serem més útils mantenint una independència crítica, proactiva i propositiva davant la gestió de qualsevol govern municipal", conclouen.

Per tant, si no hi ha un canvi d'opinió de l'assemblea del RAP davant la nova proposta d'ERC, el "govern de progrés" no serà possible.

Arxivat a