Vic promou l'ús de la bicicleta

Inicien la campanya "Jo vaig amb bici" que destaca els beneficis de moure's amb aquest mitjà de transport en lloc d'anar amb cotxe

La campanya «Jo vaig amb bici» promou l’ús de la bici en els desplaçaments urbans
La campanya «Jo vaig amb bici» promou l’ús de la bici en els desplaçaments urbans | Adrià Costa
Redacció
11 de juny del 2019
Des de la setmana passada, diverses bicicletes són les protagonistes de les rotondes de Vic. Es tracta d'una campanya que ha iniciat l'Ajuntament de Vic per promoure l'ús d'aquest mitjà de transport en els desplaçaments quotidians en lloc d'utilitzar el vehicle privat. La iniciativa "Jo vaig amb bici" ha estat dissenyada pel grup promotor de la bicicleta.

La campanya de promoció s'emmarca dins l'eix que contempla el Pla Estratègic de la Bicicleta, que com assenyala la regidora de Convivència i Seguretat en funcions, Susagna Roura, té com un dels objectius "incrementar els desplaçaments en bicicleta per la ciutat del 2% al 5% d'aquí al 2025".

La campanya es basa a destacar els beneficis que aporta el fet de moure's en bicicleta en contraposició a fer-ho amb el vehicle privat motoritzat. En aquest sentit es remarquen les 4e: economia, ecologia, esport i eficiència.

D'altra banda, s'ha iniciat la renovació de la senyalització dels aparcaments de bicicletes de la ciutat, incloent un pictograma que mostra com cal lligar correctament la bicicleta per evitar robatoris i indicant la possibilitat de registrar-la a la plataforma de biciregistre. El biciregistre, que va entrar en funcionament l'any passat, permet recuperar la bicicleta en cas de pèrdua o robatori si s'ha registrat el mitjà de transport en aquesta base de dades d'abast estatal.
 

La campanya «Jo vaig amb bici» promou l’ús de la bici en els desplaçaments urbans Foto: Adrià Costa

Arxivat a