Quatre propostes per millorar el verd urbà de Taradell

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director del municipi

Una illeta de Taradell enjardinada.
Una illeta de Taradell enjardinada. | Diputació de Barcelona
Redacció
10 de juny del 2019
La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director del verd urbà de Taradell, una eina de planificació i gestió per a la millora de la jardineria pública. Aquest estudi determina que, tot i que el municipi gestiona activament el seu verd urbà, té un potencial de millora.

En aquest sentit s'han proposat quatre línies encaminades a millorar el verd urbà com són establir un model propi de verd per a la població, concretar criteris per una gestió eficient i sostenible, millora de l'organització del servei, així com propostes específiques per l'arbrat i les zones verdes.

El document desenvolupa cadascuna d'aquestes línies amb descripcions detallades i fa una proposta per cada un dels espais existents, i fa un estudi econòmic de com distribuir les despeses amb diferents escenaris pressupostaris. En definitiva, el Pla descriu les línies d'actuació per assegurar una millora quantitativa i qualitativa dels espais verds així com una major eficiència en la seva gestió.

2.460 arbres

El treball també inclou un inventari i diagnosi dels espais verds i de l'arbrat viari. Així doncs, Taradell disposa d'un total de 2.460 arbres, dels quals 1.187 són d'arbrat viari, i de 15,4 ha d'espais verds urbans sent espais de transició amb l'entorn natural la majoria d'ells i la vegetació espontània l'element predominant de la jardineria del municipi.
Arxivat a