L'ETC de Vic es queda sense programació

La companyia Etcètera Teatre denuncia que "no és una prioritat per l'Ajuntament"

L'entrada de l'espai ETC
L'entrada de l'espai ETC | ETC
Redacció
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:49h
L'assemblea general d'Etcètera Teatre ha decidit deixar la programació teatral a l'espai ETC. "No ens veiem capaços d'assumir la feina i les responsabilitats que se'ns deriven" -expliquen en un manifest- "i menys en les condicions" existents. Des la companyia teatral situen la problemàtica en 5 grans aspectes: infraestructura, calefacció, accés, personal i cobertura legal.

"Ens dol haver de deixar una activitat que ha donat un molt bon resultat, que ens hem estimat perquè hi creiem, però entenem, després de tant de temps i de tantes frustracions, que l’espai ETC no és una prioritat per aquest Ajuntament", lamenten. També critiquen que no s'ha tingut en compte "gairebé cap de les reivindicacions", i a més, se'ls exigeix més burocràcia, se'ls demana especificar els horaris d'activitat, i se'ls restringeix espai d'assagi i creació.

Precisament l'entitat Etcètera Teatre va néixer en aquest espai del barri del Remei i s'ha encarregat de planificar una programació estable combinant produccions amateurs amb professionals

Els problemes principals

Quant a infraestructura, expliquen el que el local té des dels seus inicis "greus problemes d'humitats i filtracions d'aigua", alguns dels quals s'han anat resolent, però no s'ha trobat mai "una solució definitiva". D'altra banda, "és la quarta temporada" que han començat sense calefacció. "Abans s'havia espatllat, però sempre s'havia reparat; ara no hi ha solució possible i s'ha de canviar tota", expliquen.

Pel que fa a l'accés, "fa més d'un any i mig que s'ha espatllat la plataforma elevadora" per a persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, critiquen que la solució proposada era baixar pel pàrquing del VIC2 i entrar-los per una de les portes d'emergència. "Ara, després de molt temps, se’ns ha assegurat que aquest pròxim estiu començaran les obres per instal·lar un ascensor".

També expliquen que "des del principi l’ETC ha comptat amb un sol tècnic per part de l’Ajuntament", que té més d'un rol i no pot assumir totes les tasques. "Fa molt temps que hem fet saber d’aquest problema al departament de cultura i no s’ha fet res", critiquen.

Finalment, apunten que quant a cobertura legal no se'ls ha respost clarament algunes de les qüestions que han sorgit en aquest sentit. A més, remarquen que "cap membre de l'entitat vol agafar una responsabilitat tan gran per una activitat que és absolutament lúdica".
 

Llegeix tot el comunicat en aquest enllaç

 

L'escenari de l'Espai ETC Foto: ETC

Arxivat a