Aixequem Tona i ERC fan fora Salom de l'alcaldia

Encara no se sap qui serà l'alcalde i les dues formacions proposen un "equip d'alcaldia" amb "regidories obertes"

Josep Salom, en una imatge d'arxiu
Josep Salom, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:06h
Aixequem Tona i ERC estan tancant l'acord per governar a Tona. Les formacions liderades per Amadeu Lleopart i Judit Sardà deixaran fora del govern municipal Josep Salom (JxCat) després de 12 anys governant. Tot i que ha guanyat les eleccions amb 5 regidors, no té majoria; Aixequem Tona n'ha aconseguit 4 i ERC, 3.

El pacte d'Aixequem i ERC és "un canvi de cultura", explica Lleopart a Osona.com. Remarca que s'ha avançat en dos aspectes clau: l'alcaldia i les regidores. D'una banda, es proposa que hi hagi un "equip d'alcaldia". "Reforçarem els càrrecs electes dels dos partits per treballar conjuntament, delegant competències", apunta el candidat d'Aixequem Tona. En aquest sentit, apunta que "hi haurà la figura de l'alcalde", però que sigui "més potent la figura de l'equip col·legiat". Pel que fa a la figura de l'alcalde, encara no hi ha un nom segur i, per tant, res tancat.

D'altra banda, ambdues formacions aposten per les "regidories obertes". "Volem generar i facilitar la participació de la gent en cada regidoria amb intercanvi de propostes, queixes i debat". En els propers dies, tot apunta que Aixequem Tona i ERC oficialitzaran el pacte en què es detallaran les propostes.

Arxivat a