Ultimàtum d'Independents per Gurb a ERC i JxCat per tancar un acord

Pere Casacuberta apunta que s'ha avançat més amb els republicans, tot i que no tanca la porta als postconvergents

Albert Serra, votant aquest diumenge a Roda de Ter
Albert Serra, votant aquest diumenge a Roda de Ter | Twitter @IPRIndependents
06 de juny del 2019
Actualitzat el 13 de juny a les 18:52h
Independents per Gurb (IpG), encapçalada per Pere Casacuberta, té la clau per canviar l'alcaldia al municipi. La formació ha entrat per primera vegada a l'Ajuntament amb 2 regidors. JxCat, amb Joan Roca al capdavant, ha aconseguit 5 regidors i Units per Gurb-AM (ERC), amb Pep Casassas, n'ha obtingut 4. Per tant, Casacuberta pot fer decantar la balança i donar l'alcaldia a Casassas i que els republicans la tinguin per primera vegada.

"Amb ERC s'ha avançat més"

En declaracions a Osona.com, Casacuberta explica que, després de diverses negociacions, si aquesta setmana no s'ha tancat un acord amb els partits, faran públic el seu suport el dia 15 en la investidura de l'alcalde de Gurb. El cap de llista d'IpG remarca que hi ha negociacions amb ambdues formacions, però que s'ha "avançat" més amb els republicans.

En aquest sentit, remarca que en el seu programa apostaven per un canvi a l'Ajuntament. I Roca és alcalde des del 2004. Tot i això, no "és segur", ja que també hi ha ofertes de JxCat i no han "tancat la porta".

Les trobades es van iniciar just després de les eleccions i Casacuberta confessa que es pensava que "seria més fàcil". "Ara tenim la clau i volem fer el millor pel poble", conclou.