Nou pas de vianants intel·ligent a Vic

També s'ha millorat la il·luminació a l'avinguda Sant Bernat Calbó o instal·lat un nou semàfor als voltants del Passeig de la Generalitat

El nou pas zebra situat a la ronda Camprodon de Vic.
El nou pas zebra situat a la ronda Camprodon de Vic. | Aj. de Vic
Redacció
05 de juny del 2019
Vic compta des de fa uns dies amb un segon pas de vianants intel·ligent, situat a la ronda de Francesc Camprodon amb l'objectiu de millorar-ne la seguretat viària. El primer pas zebra d'aquest tipus es va instal·lar el febrer del 2017 al carrer de Mossèn Josep Gudiol.

Quan el vianant s'hi apropa amb la intenció de creuar-lo, sempre que sigui en l'horari en què l'enllumenat públic està encès, s'il·luminen els senyals verticals que identifiquen la presència del pas, i els senyals lluminosos instal·lats en el propi pas de vianants.

Millores en altres punts de la ciutat

També s'ha reforçat la il·luminació del pas de vianants ubicat a l'avinguda de Sant Bernat Calbó, proper a la intersecció amb els carrers Puigsacalm i del Mossèn Llorenç Vilasís amb la instal·lació d'un fanal específic pel pas de vianants, i unes valises lluminoses, instal·lades a la calçada, a tocar del pas de vianants. Aquestes valises es mantenen il·luminades durant les hores en què l'enllumenat públic està encès.

D'altra banda, també s'ha instal·lat un nou semàfor a la cruïlla del Passeig de la Generalitat, carrer Bisbe Strauch i avinguda Pius XII, cosa que dona compliment al Pla Local de Seguretat Viària. En aquesta mateixa zona s'ha substituït la lluminària del carrer Doctor Salarich i de l'avinguda Pius XII, en els trams compresos entre el carrer Pare Huix i el Passeig de la Generalitat, per una nova de tecnologia LED. Amb aquesta actuació s'ha pogut completar una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de Vic de l'any 2017.
Arxivat a