UVic-UCC

Comencen les obres a Sant Joan de Déu per acollir l'activitat docent del grau de Medicina de la UVic-UCC

Jordi Aligué coordinarà la Unitat Docent Territorial, amb seu a Althaia, que comptarà amb un equip de professorat de reconeguda trajectòria assistencial i docent

per Redacció , 5 de juny de 2019 a les 08:45 |
Equip docent de la UDT del grau de Medicina de la UVic-UCC | UVic-UCC
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Unitat Docent Manresa de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) iniciarà l'activitat el pròxim mes de setembre. Es tracta d'un projecte estratègic per a la Fundació Althaia, que enforteix el seu paper com a institució universitària, i també per al territori, que d'aquesta manera consolida l'aposta per acollir una oferta universitària de primer nivell i vertebra l'atenció sanitària a la Catalunya Central. 

Un dels trets centrals del projecte formatiu és la implicació de la xarxa assistencial del territori. En aquest sentit, cal destacar que la Unitat Docent Manresa està formada, a més d'Althaia i la UVic-UCC, per l'Institut Català de la Salut, el Centre Sanitari del Solsonès, la Fundació Sant Andreu Salut, la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga, l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya i l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.


El Patronat de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC ha nomenat coordinador de la Unitat Docent Manresa el doctor Jordi Aligué, metge de la Unitat de Geriatria d'Aguts del servei de Medicina Interna a Althaia, que serà l'encarregat de vetllar per la qualitat docent, alhora que dirigirà i supervisarà les activitats que es portin a terme.

Una vegada desplegat tot el grau, més de 150 alumnes es formaran cada any a aquesta Unitat Docent, que comptarà amb un equip de professorat de reconeguda trajectòria assistencial i docent. 


A finals d'aquest mes de juny, la Facultat de Medicina UVic-UCC presentarà l'equip docent del tercer curs, que incorporarà professionals de la Fundació Althaia i de la xarxa sanitària adscrita a la Unitat Docent de Manresa.

Comença el desplegament territorial

El curs 2019-2020 serà el tercer de la primera promoció del grau en Medicina i suposarà l'inici del desplegament de les assignatures, els continguts i les pràctiques del cicle clínic, que es mantindran fins a completar els sis anys d'estudis. Aquest desplegament s'associarà a la distribució diversificada de les estades i la docència als diversos centres, espais i aularis vinculats al grau. 

A partir del setembre, la meitat dels alumnes de tercer curs del grau de Medicina, una quarantena, faran les classes a la Unitat Docent Manresa fins a assolir la condició de metges, d'acord amb els eixos del projecte pedagògic que passen per formar professionals centrats en el pacient a través de la innovació en educació mèdica, una formació integral i col·laborativa a través de l'excel·lència tecnològica. Els alumnes restants es formaran a la Unitat Docent Vic.

Els estudiants de Medicina de la UVic-UCC, tant els que segueixin el seu itinerari formatiu a Vic com els que ho facin a Manresa, continuaran fent sessions de simulació clínica a les instal·lacions del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC), ubicades a la Clínica Universitària, al campus Manresa de la universitat.

Sant Joan de Déu acollirà la Unitat Docent Manresa

La Unitat Docent Manresa s'ubicarà a l'Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia. Aquesta setmana s'iniciaran les obres per adequar un espai d'aproximadament 500 metres quadrats de la planta 0 de l'edifici històric, on hi havia hagut les antigues urgències. La nova Unitat Docent disposarà de quatre aules, quatre coworkings i una zona d'estudi. 

És previst que els treballs estiguin enllestits al setembre coincidint amb l'inici del curs. El pressupost de l'actuació supera els 400.000 euros, que assumeix la Facultat de Medicina UVIC-UCC.

Mentre durin les obres, els circuits d'accés a l'edifici històric canviaran ja que el vestíbul de la planta 0 d'aquesta part quedarà inhabilitat. Durant aquest temps, l'accés i sortida a tots els serveis i plantes d'hospitalització de l'edifici històric serà pel passadís de la planta 0 que hi ha després del punt d'informació de la part nova. 

 

Participació