La CUP de Torelló estén la mà a ERC per entrar a l'equip de govern

Els republicans van guanyar les eleccions amb 7 dels 17 regidors i la CUP en va aconseguir 5

Francesc Manrique, cap de llista de la CUP, durant la campanya electoral
Francesc Manrique, cap de llista de la CUP, durant la campanya electoral | Bernat Cedó
Redacció
04 de juny del 2019
Actualitzat el 12 de juny a la 13:23h
ERC-Junts per Torelló va guanyar les eleccions municipals el passat 26 de maig. La formació va aconseguir 7 dels 17 regidors a l'Ajuntament i la CUP en va aconseguir 7. Ambdues formacions, encapçalades per Marçal Ortuño i Francesc Manrique, respectivament, han estat les que han obtingut més bons resultats i les més votades. ERC ha passat de 3 a 7 regidors, mentre que la CUP, de 3 a 5.

Després d'una trobada entre les dues formacions, la CUP, tal com expressa en un comunicat, té la predisposició d'entrar a l'equip de govern "amb la intenció d'arribar a un acord que serveixi per impulsar al canvi de rumb que el municipi tant necessita". La formació anticapitalista proposa quatre propostes "imprescindibles" per aconseguir aquest acord.

"A partir d'aquestes quatre propostes i un treball conjunt fàcilment les negociacions poden arribar a bon port per tal que pugui formar-se un equip de govern clarament independentista i d'esquerres que permeti que Torelló recuperi el color que ha perdut en els darrers anys", apunten.

Les propostes

A grans trets, les quatre propostes de la CUP passen per crear una illa cultural a la zona del Museu de la Torneria; dissenyar el projecte radar -una xarxa veïnal per millorar la qualitat de vida de les persones i evitar l'aïllament i exclusió social-; crear una plataforma de comerç per adequar els comerços de Torelló als nous hàbits; i posar en marxa l'Espai Dona, per potenciar la presència de les dones en tots els àmbits de la vida social, per promoure l'educació en valors i per afavorir la igualtat entre homes i dones

Arxivat a