FOTOS La ceràmica feta per Cuixart a la presó, protagonista de la Fira del Tupí

Txell Bonet ha estat la presidenta d'honor del certamen de Sant Julià de Vilatorta, que s'ha celebrat aquest cap de setmana

Joan Carles Rodríguez, Txell Bonet i Pere Aragonès, aquest dissabte
Joan Carles Rodríguez, Txell Bonet i Pere Aragonès, aquest dissabte | Bernat Cedó
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:11h
Sant Julià de Vilatorta ha celebrat aquest cap de setmana, 1 i 2 de juny, la Fira del Tupí, una de les mostres referents del territori català de ceràmica i terrissa. "Terra, ceràmica...sentits!" era el lema d'aquesta edició, on la gastronomia ha pres un gran protagonisme. 

Pel que fa a les exposicions, tal com explica la nova directora artística de la fira, Núria Nofrarias, una de les més destacades ha estat "Emocions i argila des de la presó", una mostra de ceràmica de Jordi Cuixart i els interns de la presó de Lledoners. Precisament, Meritxell Bonet, periodista i companya de Cuixart, ha estat la presidenta d'honor d'aquesta edició. Juntament amb el vicepresident i Conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, van inaugurar la fira dissabte a les 10 del matí.

Cuixart va apuntar-se a un taller de ceràmica a la presó i fins i tot fa fer una "tassa de la llibertat" que ha esdevingut tot una icona en el moviment independentista. Ara, les seves obres i les dels seus companys de garjola s'han pogut veure a Sant Julià de Vilatorta.

En aquest sentit, l'alcalde de Sant Julià, Joan Carles Rodríguez, destaca que "és molt escaient" l'assistència de Bonet tenint en compte "la situació de repressió al país".

El certamen tenia enguany unes vint parades d'expositors, la mateixa xifra que l'any passat. Durant tot el cap de setmana hi va haver una bona afluència de visitants. 

Durant els dos dies es van fer tallers de ceràmica per a infants, demostracions dels oficis de ceramista i terrisser amb creacions el torn, així com una exposició de rajoles de ceràmica i la inauguració del mural commemoratiu dels 10 anys de la Fira del Tupí que van realitzar els visitants de l'any passat.

L'artista Sol Roca va guanyar el Concurs Memorial Joan Capdevila, que enguany es presentava com una intervenció en ceràmica per a la sala de plens de l'Ajuntament, valorada en 10.000 euros.
 

Fira del Tupí de Sant Julià de Vilatorta Foto: Bernat Cedó