Manlleu estrena amb retard la passera del Ter

La infraestructura, que ha costat 180.000 euros, connecta l'Embarcador amb la Devesa

Ja es pot travessar el Ter per la passera de Manlleu
Ja es pot travessar el Ter per la passera de Manlleu | Adrià Costa
Carles Fiter
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:50h
Manlleu ha estrenat aquest diumenge la passera sobre el riu Ter, amb diversos actes de petit format. A finals de gener, es van reprendre les obres de la infraestructura que connecta l'Embarcador amb la Devesa. Els treballs han tingut un cost de 180.000 euros.

Per fer l'obra ha estat necessari desviar l'aigua sense provocar inundacions, ja que s'hi ha hagut de posar el formigó armat que aguantés la infraestructura. La passera és inundable i té una llargada d'uns 70 metres i una amplada d'uns 3,5. A més, és reixada i metàl·lica, i la base és de peus de formigó. Està pensada per a vianants i bicicletes, però excepcionalment permetrà el pas de vehicles d'emergència.

El passat agost es van començar els treballs a les lleres del riu per construir-la, però els aiguats de les restes de l'huracà Lesli van provocar inundacions i van emportar-se el pas per les màquines creat per construir la infraestructura. La iniciativa sorgeix del procés de participació ciutadana del passeig del Ter, que demanava connectar les dues bandes del Ter.

En un primer moment, l'obra havia d'estar a punt abans que el pont de Can Molas, ja que havia de ser també una alternativa de pas per als veïns de Vista Alegre mentre duressin les obres del pont. Finalment, s'ha estrenat abans el pont que la passera
 

Ja es pot travessar el Ter per la passera de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a