Endesa renova part de la xarxa elèctrica a l'Esquirol

L'actuació ha tingut un cost de 96.000 euros i substitueix 17 pals de fusta per 12 suports metàl·lics amb un centre de transformació telecomandat

Una dels nous suports a l'Esquirol
Una dels nous suports a l'Esquirol | Endesa
Redacció
31 de maig del 2019
Endesa ha finalitzat els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa aèria elèctrica de mitjana tensió a una zona rural de l'Esquirol amb l'objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del servei al municipi i als més de 2.600 clients que depenen de la infraestructura.

L'actuació ha tingut un pressupost de 96.000 euros (aportats íntegrament per la companyia) i ha consistit en la substitució de més de 1.600 metres de xarxa aèria convencional de mitjana tensió per un nou tram de cable a una zona boscosa del municipi. Aquest tipus de cablejat té una secció més gran, la qual cosa permet repartir millor les càrregues, garantir un subministrament més estable, absorbir eventuals puntes de consum, donar resposta al creixement vegetatiu i atendre possibles nous clients que hi pugui haver en aquesta zona de la comarca.

17 pals de fusta per 12 torres metàl·liques

Aquesta actuació s'ha completat amb la retirada de 17 pals de fusta i la instal·lació de 12 torres metàl·liques. Els nous suports incorporen un centre de transformació que està telecomandat, és a dir, un equip d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà accionar a distància els dispositius de maniobra de la unitat des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Això evita els desplaçaments dels equips sobre el terreny en cas d'incidències.