Tot a punt per a la Vetllada de Cuina Solidària

El sopar se celebrarà el proper dijous 13 de juny al Pati de l'Ós del Seminari Vic

Cuiners, entitats socials i organitzadors de la Vetllada al Pati de l’Ós del Seminari Vic.
Cuiners, entitats socials i organitzadors de la Vetllada al Pati de l’Ós del Seminari Vic. | Seminari Vic
Redacció
31 de maig del 2019
La 7a edició de la Vetllada de Cuina Solidària tindrà lloc el proper dijous, dia 13 de juny a dos quarts de 9 del vespre, al Pati de l’Ós del Seminari Vic.  La iniciativa va néixer ara fa 7 anys a partir de la inquietud de l’associació de Cuiners Solidaris d’Osona, Ripollès i La Selva i al llarg dels seus anys de vida ha anat evolucionant fins a l’edició d’enguany que proposa dues vetllades. 

Una a l'estiu i una a la tardor

Durant la roda de premsa de presentació, Manel Molera, l'ànima de la iniciativa, va anunciar que se celebrarien dues vetllades: una a l’inici d’estiu que se celebrarà al Pati de l’Ós del Seminari Vic i l’altra que tindrà lloc durant la tardor al recinte firal el Sucre. Per la seva banda, el president d’Osona Cuina, Jordi Arumí, explicava que els cuiners que participen en el projecte amb il·lusió i entusiasme, i és una gran festa de la solidaritat.
 
La Vetllada d’estiu, doncs, ofereix una proposta gastronòmica a partir de 15 tapes per a 400 comensals. A partir del donatiu dels assistents amb un import de 35 euros es recapten diners que ajuden a fer possible diferents projectes socials prèviament seleccionats per un jurat designat pels mateixos organitzadors de la Vetllada. A la vegada, la iniciativa també permet la possibilitat de l’opció de Soci Solidari que aporta 150 euros per comensal. Tots els diners que es recullen permeten millorar la qualitat de vida de persones amb risc d’exclusió social.
 
Durant la roda de premsa, i en representació del Seminari Vic, Raimon Casals, ha volgut posar en relleu el paper formatiu del Seminari Vic, a banda de reforçar en el present i futur l’activitat social. Casals ha explicat que la Vetllada de Cuina Solidària encaixa perfectament amb la filosofia del Seminari Vic, així com altres projectes que ja es porten a terme com és el cas del Menú Low Cost.

Quatre associacions rebran els fons recaptats
 
Quatre associacions sense ànim de lucre d'àmbits diferents rebran els fons que es recaptin durant aquesta edició. Els projectes seleccionats són de Càritas; de la Fundació Josep Comas; del Casal Claret i de la Fundació MAP del Ripollès. Tal com explicava Montse Moncunill, component de l’organització de la Vetllada, la convocatòria ha comptat amb la participació de 16 entitats amb un total de 17 projectes.

Projectes que rebran els fons
“Fem Xarxa” promogut per Càritas i amb l’objectiu d’ajudar a joves amb situacions complexes.
“Mirades Felices” de la Fundació Josep Comas i que se centra a generar cadenes de confiança i xarxa a col·lectius de vulnerabilitat.
“Dones amb beca econòmica”, ideat pel Casal Claret i que beneficia a les dones d’alt risc d’exclusió social.
“Mecenatge terapèutic per a infants i joves”, impulsat per la Fundació MAP del Ripollès i que permet que famílies necessitades puguin accedir a sessions de psicologia, logopèdia, fisioteràpia i reforç escolar especialitzat.

 
En les sis edicions anteriors de l'esdeveniment, s'ha aconseguit recaptar més de 70.000 euros que s'han destinat prop d’una quinzena de projectes socials que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social. Els tiquets de l'edició d’estiu de la Vetllada ja estan a la venda. En cas de pluja o mal temps la Vetllada d’estiu se celebrarà al Restaurant El Mas d’Osor, de Viladrau.
Arxivat a