Joan Carles Rodríguez, a disposició d'ERC per presidir el Consell Comarcal d'Osona

L'alcalde de Sant Julià de Vilatorta és un dels noms que sona per encapçalar l'ens, ja que actualment n'és el vicepresident primer i els republicans han arrabassat la condició de primera força a JxCat

Joan Carles Rodríguez, aquest dimarts a Sant Julià de Vilatorta.
Joan Carles Rodríguez, aquest dimarts a Sant Julià de Vilatorta. | Carles Fiter
28 de maig del 2019
Actualitzat el 30 de maig a les 8:10h
ERC ha arrabassat la condició de primera força a Junts per Catalunya al Consell Comarcal d'Osona. Joan Carles Rodríguez, alcalde de Sant Julià de Vilatorta, és el vicepresident primer de l'ens supramunicipal en aquest mandat que està a punt d'acabar. Aquests dos factors fan que el seu nom soni com un dels candidats per presidir el Consell.

Preguntat per Osona.com, Rodríguez afirma que "encara és massa d'hora" per parlar de la presidència del Consell Comarcal. "Tot just s'estan analitzant els resultats de les passades municipals". "L'executiva comarcal ha de fer un procés per parlar-ne i veure com anem avançant, configurant els governs i cadascun dels municipis", apunta.

En aquest sentit, explica que està "a disposició d'ERC des del meu lloc que és a Sant Julià de Vilatorta". L'alcalde ho veu "com una gran responsabilitat" que també ha de valorar en l'àmbit familiar.

Premi per ERC a la feina ben feta

Rodríguez destaca que a ERC estan "molt contents dels resultats a la comarca". "Entenem que és premi a la feina feta" i que "tenim un projecte polític molt sòlid". En aquest sentit, remarca que es va presentar "un programa comarcal" -"que posa les persones al centre de la política", i que "ara tindrem la força per portar-lo a terme".

L'alcalde de Sant Julià també fa una bona valoració del mandat que acaba al Consell Comarcal. "El proper equip del consell ho té tot bé per tirar endavant. Ha avançat i espero que el proper equip pugui fer-lo avançar més", conclou.

Tomb històric: ERC guanya amb 189 regidors

ERC ha guanyat clarament al Consell Comarcal d'Osona. Sí que és cert que ERC havia tingut la presidència durant un mandat, però, va ser pactant amb el PSC. La formació republicana tindrà 14 consellers; JxCat, 10; els Independents d'Osona, 4; el PSC, 3; i la CUP, 2.

Els set presidents del Consell Comarcal

- Joan Usart i Barreda (CiU): 1988-1991- Jacint Codina i Pujols (CiU): 1991-1995
- Ramon Vall i Ciuró (CiU): 1995-1999
- Ramon Vall i Ciuró i Enric Castellnou i Alberch (CiU): 1999-2003
- Jaume Mas i Coll (ERC): 2003-2007
- Miquel Arisa i Coma (PSC): 2007-2001
- Joan Roca i Tió (CiU): 2011-2015 / 2015-2019


19 de 40 a Catalunya

L'ens d'Osona segueix la tendència catalana, en què 19 dels 40 consells comarcals de Catalunya han quedat en mans d'ERC i se situa com a primera força en vots i nombre de consellers. Així ho va anunciar el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch. El conseller, també encarregat dels processos electorals, va detallar que ERC va guanyar en 12 consells comarcals més que el 2015 tenint en compte ara en tenia 7.
 

Grafic dels consellers comarcals a Osona Foto: Govern

Arxivat a