Un 15% dels electors es queden sense representació a l'Ajuntament de Vic

El ple estarà format per quatre forces, dues menys que l'anterior mandat

Arnau Martí, en un ple de Vic, li ha anat just per entrar
Arnau Martí, en un ple de Vic, li ha anat just per entrar | Adrià Costa
29 de maig del 2019
Actualitzat el 30 de maig a les 8:10h
Anna Erra, de Junts per Catalunya, ha guanyat per majoria absoluta a Vic. D'aquesta manera, s'ha revalidat els quatre anys de govern d'Erra al capdavant de l'Ajuntament i tindrà 11 de les 21 cadires del ple, una fita que no aconseguien des del 1991. Darrere seu, ERC i Capgirem, amb 5 i 4 regidors, i el PSC amb 1, han repetit el nombre de regidors.

Tot i això, de les nou candidatures que es presentaven a la capital d'Osona, només quatre han aconseguit superar el llindar de participació del 5%. La resta han quedat fora. És el cas d'Arnau Martí, al capdavant de Vic En Comú Podem, que li ha faltat molt poc per entrar. Ha obtingut un total de 838 vots, amb un 4,67%. Martí ja li va anar just als passats comicis amb un 5,06% i va entrar com a regidor de Vic Per a Tots, tot i tenir menys vots que el diumenge passat.

A través de Twitter, el candidat dels comuns ha agraït les mostres de suport, ha felicitat Erra "pels bons resultats i per la victòria". "Estic segur que a pesar de la majoria absoluta seguirà governant la ciutat per a tothom", diu el regidor. Tot i això, reconeix que li "trenca el cor" "deixar sense representació a 838".

Ciutadans supera a Som Identitaris

Més avall dels comuns se situen partits com Ciutadans, Som Identitaris, Vic En Sentit Comú i el PP. Destaca que Ciutadans ha superat el partit xenòfob de Josep Anglada, Som Identitaris (SOMI). En total la formació taronja ha obtingut 690 vots, un 3,85% de la representació; mentre que el partit d'Anglada un punt menys: 2,85% amb 511 vots.

La Junta Electoral va excloure Anglada de la cursa electoral per una sentència de l'Audiència de Barcelona. La formació es va presentar sense Anglada, amb Marta Riera al capdavant. Tot i això, no hi ha hagut èxit.

Darrere de SOMI, s'hi troba Vic Sentit Comú (381 vots, 2,12%) i el PP (212 vots, 1,18%). Cal destacar que hi ha hagut 71 vots nuls i 207 en blanc.

Arxivat a