Trenta-vuit municipis d'Osona ja tenen alcalde

Quinze alcaldes d'ERC, tretze de JxCat, nou d'independents i un del PSC aconsegueixen la majoria absoluta

Joan Riera ha revalidat l'alcaldia de Vilanova de Sau, aquest cop amb els independents.
Joan Riera ha revalidat l'alcaldia de Vilanova de Sau, aquest cop amb els independents. | Josep M. Costa
28 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:39h
Dels 50 municipis d'Osona, 38 tenen l'alcaldia assegurada. Després d'aconseguir la majoria absoluta, els guanyadors de les municipals no hauran de pactar amb altres forces. Estem parlant de 15 poblacions on ha guanyat ERC; 13 de JxCat, 9 de partits independents i 1 del PSC. Cal destacar també, que en algunes d'aquestes només s'ha presentat una llista.

ERC: 9 (+6)

ERC s'ha imposat a Taradell, Seva, Folgueroles, l'Esquirol, Sant Vicenç de Torelló, les Masies de Roda, Muntanyola, Alpens i Espinelves. La resta de municipis, un total de 6, només tenien una llista. És el cas de Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Olost, Rupit i Pruit, i Lluçà.

JxCat: 11 (+2)

D'altra banda, Junts per Catalunya ha guanyat amb escreix a Vic, Calldetenes, Santa Eugènia de Berga, Tavèrnoles, Orís, Perafita, Tavertet, Sora, Santa Cecília de Voltregà, Sant Martí d'Albars i Sant Sadurní d'Osormort. En el cas d'Oristà i Sant Agustí de Lluçanès, només s'hi presentava aquest partit.

Independents: 5 (+4)

Els independents han guanyat per majoria absoluta en 9 municipis. S'ha imposat a Sant Martí de Centelles, Sant Bartomeu del Grau, Vilanova de Sau, Vidrà i Santa Maria de Besora; mentre que eren llista única a Sant Boi de Lluçanès, Malla, El Brull i Sobremunt. Cal destacar que Santa Maria i Sobremunt són els únics d'aquesta llista que no formen part d'Independents d'Osona.

PSC: 1

El PSC només ha aconseguit una alcaldia per majoria absoluta. És el cas de les Masies de Voltregà amb Sergi Vilamala al capdavant.

Arxivat a