Els pactes decidiran les alcaldies de Tona, Roda de Ter, Gurb i Sant Hipòlit de Voltregà

També hi ha incertesa a Sant Quirze de Besora, Viladrau, Balenyà, Prats de Lluçanès i Montesquiu

Albert Serra, votant aquest diumenge a Roda de Ter
Albert Serra, votant aquest diumenge a Roda de Ter | Twitter @IPRIndependents
27 de maig del 2019
Actualitzat el 30 de maig a les 8:09h
Incertesa en una desena de municipis després de les municipals. Els pactes, doncs, decidiran les alcaldies de Tona, Roda de Ter, Gurb, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Quirze de Besora, Viladrau, Balenyà, Prats de Lluçanès i Montesquiu.

Roda de Ter
En el cas de Roda de Ter, Independents i ERC tornen a igualar resultats i, per tant, Junts per Catalunya té la decisió final per on s'ha de decantar la balança. A les passades municipals, els resultats van ser similars, però va guanyar ERC. Llavors van obtenir 6 i 6 cadascun, i CiU, un regidor. El 2015 va fer alcalde a Albert Serra. Caldrà veure ara si amb JxCat es decanta o no cap a la mateixa banda.

Tona
A Tona, un pacte d'Aixequem Tona i ERC podria deixar Salom fora de l'alcaldia. Després de 12 anys governant, les formacions liderades per Amadeu Lleopart i Judit Sardà) li trepitgen els talons amb 4 i 3 regidors.

Gurb

Joan Roca, de Junts per Catalunya, també ho té difícil a Gurb. Tot i guanyar a Gurb amb 5 regidors, ERC els Independents poden pactar i desallotjar Roca de l'alcaldia.

Sant Hipòlit de Voltregà

A Sant Hipòlit de Voltregà també s'ha dibuixat un nou panorama. Després que ERC i CiU desallotgessin l'alcalde socialista Xavier Vilamala amb una moció de censura, Junts per Catalunya ha guanyat al municipi però iguala el PSC en nombre de vots. Cal destacar, però, que els grups de la moció tornen a sumar majoria i podrien formar govern. La CUP entra amb un regidor.

Sant Quirze de Besora

JxCat ha guanyat a Sant Quirze, amb Maria Teresa Espadaler al capdavant, però les esquerres sumen majoria (ERC i CUP).

Balenyà

En el cas de Balenyà, Junts per Balenyà repeteix victòria amb el nou candidat Carles Valls. Tot i això, si l'oposició pactés podrien fer un govern de coalició.

Montesquiu

ERC s'ha tornat a imposar a Montesquiu, amb Sònia Muñoz al capdavant. No obstant això, Som Montesquiu (CUP) i JxCat en sumen un més.

Viladrau

A Viladrau, ERC ha estat la primera força, però ha obtingut els mateixos resultats que els Independents (4 regidors), mentre que JxCat un.

Prats de Lluçanès

Isaac Peraire ha perdut les eleccions a Prats de Lluçanès. I tot fa pensar que també l'alcaldia. Junts per Prats, amb Jordi Bruch al capdavant, ha aconseguit 5 dels 11 regidors mentre que el candidat d'ERC, 3. Darrere seu, Montserrat Juvanteny, amb Movem per Prats n'ha obtingut 2 i Enriqueta Bosc, de República Activa de Prats de Lluçanès, 1. Per garantir l'estabilitat a l'alcaldia, fan falta pactes. Junts per Prats li fa falta un regidor.

Centelles, Torelló i Manlleu

Hi ha municipis com Centelles, Torelló o Manlleu en què ha guanyat clarament un partit, però que si l'oposició pactés, els podria desallotjar. Tot i això, les possibilitats són remotes.