​Anna Erra revalida l'alcaldia a Vic amb majoria absoluta

La candidata de JxCat obté 11 dels 21 regidors, seguida d'ERC i Capgirem Vic que mantenen resultats mentre que Josep Anglada es queda fora del consistori

Anna Erra, amb el seu equip, celebrant els resultats.
Anna Erra, amb el seu equip, celebrant els resultats. | Josep M. Montaner
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:12h
Anna Erra ha revalidat l'alcaldia a Vic amb majoria absoluta. La candidata de Junts per Catalunya Vic ha obtingut 11 dels 21 regidors. A darrere seu, ERC i Capgirem Vic han obtingut 5 i 4 regidors respectivament. Ambdues formacions republicanes mantenen resultats. El PSC també manté un regidor, després que el que havien aconseguit el 2015 (Benjamí Dòniga) passés a no-adscrit a mig mandat. Carme Tena serà la representant socialista.

D'aquesta manera, CiU, que ha governat durant 40 anys a la ciutat, recupera la majoria absoluta que va perdre el 1995. La va tenir del 1983 al 1995.

No entren: Anglada, Vic En Comú Podem, Ciutadans i Vic Sentit Comú

El partit de Som Identitaris, la formació de Josep Anglada, ha quedat fora de l'Ajuntament de Vic. Anglada ha estat regidor des del 2003. En aquests comicis, la Junta Electoral l'ha exclòs de la cursa electoral per una sentència de l'Audiència de Barcelona. La formació s'ha presentat sense Anglada, amb Marta Riera al capdavant., però no hi ha hagut èxit.

Tampoc ha aconseguit representació Vic En Comú Podem, fins ara representat per Arnau Martí amb Vic per a Tots. Vic Sentit Comú (Benjamí Dòniga) i Ciutadans (Jaume Amargant) queden fora de l'Ajuntament de Vic.

 

Els cinc regidors d'ERC Vic. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a