Les paperetes amb el nom d'Anglada també seran vàlides

La JEC considera que l'exclusió del líder de Som Identitaris perjudica la resta de la candidatura a poc temps de les municipals

Banderoles de la campanya de Josep Anglada.
Banderoles de la campanya de Josep Anglada. | Adrià Costa
24 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:38h
Tant si posa Marta Riera com Josep Anglada al principi de la llista de Som Identitaris, les paperetes seran vàlides. Així ho ha acordat la Junta Electoral de Zona de Vic aquest divendres al migdia. Tot i excloure Anglada de la cursa electoral per una sentència de l'Audiència de Barcelona, la JEZ ha acordat la validesa d'ambdues paperetes: "tant si inclouen el candidat exclòs, com les que no l'incloguin". Sobretot pel poc temps de les municipals i tenint en compte que ja s'han emès vots per correu.

No retirar les pancartes

D'altra banda, en la mateixa resolució s'acorda que finalment, la candidatura Som Identitaris no ha de retirar totes les banderoles, cartells i altra propaganda repartida per Vic en què apareix la imatge de Josep Anglada. La decisió de la JEZ rau en el fet de "no perjudicar la candidatura" i "la minva del dret al sufragi passiu per la resta dels candidats de la formació".

La Junta Electoral de Vic ha exclòs Anglada de la cursa electoral per una sentència de l'Audiència de Barcelona. Se li demana dos anys de presó i la prohibició de ser escollit com a càrrec públic. L'Audiència confirma una sentència del 2017 que el condemnava pels delictes d'amenaces, coacció i contra la integritat moral d'un jove menor d'edat a través de les xarxes socials.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona va ratificar aquest dimecres la decisió de la JEZ. Tot i això, Anglada ha iniciat diversos tràmits per recórrer aquesta decisió. Tot i això, Som Identitaris es presentarà amb una nova llista sense la seva presència i que encapçala Marta Riera, fins ara número 2 de Som Identitaris.
Arxivat a