Educadors d'arreu coneixen l'aprenentatge cooperatiu de l'escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta

La UVic va acollir el congrés European Teacher Education Network a finals d'abril

Educadors d'arreu a l'escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta.
Educadors d'arreu a l'escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta. | Escola Bellpuig
Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:06h
A finals d'abril, professors de diversos països van visitar l'escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta. La visita s'emmarcava en el Congrés ETEN (The European Teacher Education Network), que enguany ha acollit la Universitat de Vic.

D'aquesta manera, els educadors van poder conèixer com s'atèn la diversitat dins una escola inclusiva i, més concretament, com es treballa l'aprenentatge cooperatiu. Aquesta metodologia aprofita el treball en equip per maximitzar l'aprenentatge de cadascun dels seus membres. Sigui quin sigui el seu ritme o les seves capacitats, doncs, els alumnes assoleixen objectius comuns.

L'equip directiu, acompanyat d'experts d'Aprenentatge cooperatiu de la UVic (José Ramón Lago i Gemma Riera) van presentar les diferents metodologies inclusives que utilitza el centre i els diferents aspectes del treball en equip, com les dinàmiques de grup, estructures i quaderns d'equip. També van poder conèixer en primera persona com es treballa a l'aula en activitats com la "lectura compartida", "el llapis al mig" o "el trencaclosques".