L'enderroc de les naus de Puigneró de Roda de Ter començarà en mig any

L'alcalde Albert Serra considera que "el municipi hi guanya molt", ja que suposa l'ordenació de la zona, la retirada de la uralita i la colònia de gavians

Les naus Puigneró a Roda de Ter
Les naus Puigneró a Roda de Ter | Josep M. Montaner
23 de maig del 2019
Actualitzat el 24 de maig a les 9:35h
L'antiga fàbrica de Filats i Teixits de Puigneró de Roda de Ter passarà a la història. Les obres d'enderroc començaran en mig any i es preveu que en un any i mig més ja estigui enderrocat del tot. Al solar que hi quedarà s'hi destinarà espai per a equipaments, habitatges i un espai verd.

Les naus de Puigneró ocupen prop de 80.000 metres quadrats. L'operació d'enderroc té un cost d'1,5 milions d'euros. Roda preveu convertir la meitat del solar en habitatges (39.000 m2), i la resta en equipaments, una zona verda i un carrer.

"Roda hi guanya molt"

En declaracions a Osona.com, l'alcalde Albert Serra fa una valoració molt positiva de la notícia perquè "el poble hi guanya molt". "Traiem una indústria que mal convivia al mig del poble enmig del barri del Bac de Roda, de Prada i Sant Sebastià", remarca. A més, apunta que "donarà permeabilitat" al municipi i hi haurà una "zona més ordenada i bonica".

Amb aquesta actuació es retiraran les teulades d'uralita i, per tant, també es millora "en salut". Precisament, Serra remarca que el cost d'enderroc és elevat sobretot per la retirada de la uralita (amiant) perquè necessita d'una empresa especialitzada. Com a conseqüència també es traurà la colònia de gavians.

"És gran avenç per la transformació del municipi", remarca l'alcalde, tenint en compte que és gairebé un 40% del municipi. El projecte d'enderroc estava pendent de l'aprovació del POUM i, paral·lelament del Pla Especial de Millora Urbana. Un cop tirats endavant, ja es pot desenvolupar el pla d'enderrocament.

El tancament de les antigues fàbriques de Puigneró es va produir el 2001 i el 2006 es va comprar el solar. Gairebé 20 anys després, l'enderroc d'aquestes naus comença a ser una realitat.
 

Les naus Puigneró a Roda de Ter Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a